zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(2)

Ondernemer drie weken na oplopen steekverwonding overleden

lees ook ...

Politie grijpt in: Verdachte opnieuw vastgehouden voor verme...

De politie van het bureau Livorno de 47-jarige heeft de verdachte V.A. gearresteerd op verdenking van vernieling. Deze actie volgde nadat de 67-jarige beheerder H.S. op dezelfde dag naar het politiebu...

Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) hebben donderdag de 46-jarige Iwan P. alias Djo of Johnny Boy en de ontvluchte arrestant Calix S. alias Sinio (39) op twee afzonderlijke locaties in het ressort Paramaribo aangehouden. Het duo wordt ervan verdacht op 28 januari de 64-jarige ondernemer Guno Mijland voor een appartementencomplex in Wanica te hebben beroofd van een tas inhoudende een groot geldbedrag, een halsketting, een gouden bracelet en andere persoonlijke spullen.

Bij die beroving liep het slachtoffer een steekverwonding op in zijn linker buikstreek en overleed donderdag in het ziekenhuis. Tijdens het onderzoek kwam de ontvluchte arrestant Calix in beeld. Op de veilig gestelde camerabeelden is te zien hoe hij, het voertuig waarmee de beroving is gepleegd, instapte. Deze verdachte zag kans op 7 december 2021 samen met de mede- arrestant Niquel J. uit een arrestantenbus te ontvluchten. De ontvluchte arrestant Niquel werd op 10 december 2021 wederom door de politie gearresteerd.

Het slachtoffer Guno dat in gezelschap vertoefde van de bijrijder N.K. (46) reed ondanks de steekverwonding voor medische hulp richting de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onderweg naar de SEH raakte de gewonde ondernemer onwel en reed het bromfietsenpad op. Daarbij kwam Guno in botsing met een zwartgelakt voertuig en reed vervolgens een bromfietser met als bijrijders een vrouw en een zuigeling aan.

De bromfietser en de bijrijders hebben letsels opgelopen en werden evenals Guno, met de ambulance afgevoerd naar de SEH. De gewonde ondernemer werd ter verpleging op de afdeling Intensive Care opgenomen waar hij op 17 februari het leven liet. Zijn ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Minister ter obductie in beslag genomen.

Het RBTP signaleerde in de morgen van 17 februari het voertuig waarmee de beroving op 28 januari is gepleegd aan de Anton de Komstraat en hield daarbij de bestuurder Iwan aan. Deze verdachte ontkent betrokken te zijn bij de beroving en gaf de politie te kennen slechts een taxirit te hebben gereden.

Na goed speurwerk en bekomen informatie werd de ontvluchte arrestant San Felix enkele uren daarna aan de Christophel Kerstenstraat door de politie  aangehouden. De verdachte San Felix heeft toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan de beroving op 28 januari, waarbij de ondernemer Guno een steekverwonding heeft opgelopen.

Beide verdachten zijn ter voorgeleiding overgedragen aan de Recherche van Regio Midden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeOndernemer drie weken na oplopen steekverwonding overleden