zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(2)

Onbetrouwbare interieurverzorger aangehouden voor stelen groot geldbedrag

lees ook ...

Politiebrigadier vast wegens verdenking van seksueel misbrui...

Op woensdag 27 september 2023 heeft de politie van Nieuw-Nickerie de brigadier van politie S.S. aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een minderjarig meisje in het rijstdistrict. De moed...

Rommy N. is door de Recherche van Paramaribo te Carolina in het district Para na bekomen informatie en goed speurwerk aangehouden voor diefstal. Uit het politieonderzoek blijkt, dat de verdachte ongeveer 14 jaar als klusjesman en interieurverzorger op een woonadres in het ressort Munder voor de aangever R.J. heeft gewerkt. Op de dag van het plegen van het strafbare feit had de werkgever hem voor het verrichten van schoonmaakwerkzaamheden in de woning, de sleutel van het huis toevertrouwd, aangezien niemand thuis was.

De man sloot kort na aankomst op zijn werkadres de woning weer af en liet de sleutel achter bij een tante, die naast zijn werkgever woont. Hij hield de tante voor dat hij een pak sigaret zou gaan kopen, maar keerde niet terug. Toen de familie thuis aankwam, merkte zij op dat de werkzaamheden niet waren verricht.

Bij verdere controle in de woning ontdekte zij dat een groot geldbedrag in SRD en in vreemd geld was weggenomen. Vanaf die dag heeft Rommy zich bovendien nooit meer bij zijn werkgever aangemeld voor het verrichten van werkzaamheden. Op grond hiervan deed de benadeelde op 18 november 2021 aangifte ter zake diefstal tegen Rommy op het politiebureau Munder. Het onderzoek in deze zaak werd direct overgedragen aan de Recherche van Paramaribo.

De rechercheurs hebben de verdachte meermalen op zijn woonadres opgespoord, maar nooit aangetroffen. Uiteindelijk is hij na bekomen informatie op 21 mei in het district Para aangehouden. Bij zijn voorgeleiding heeft Rommy een volmondige bekentenis afgelegd. Een deel van het gestolen geld zou hij hebben vergokt en met de rest heeft hij levensmiddelen gekocht. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte achter slot en grendel gezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeOnbetrouwbare interieurverzorger aangehouden voor stelen groot geldbedrag