maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Officier van justitie eist strenge straffen voor Pikin Saron misdrijven

lees ook ...

Politie arresteert ‘Rediman’ voor gewelddadige o...

De 23-jarige M.O., beter bekend als “Rediman” en woonachtig in de omgeving van de Ladesmastraat, werd op zaterdag 13 juli 2024 door de politie van het Bureau Nieuwe Haven aangehouden. Uit het voorlopi...

De kantonrechter heeft onlangs de strafzaak behandeld tegen de verdachten J.A., J.H., G.Z., R.M., A.M. en M.B. in verband met misdrijven gepleegd te Pikin Saron. De zaak stond in dit stadium voor requisitoir. De officier van justitie heeft eerst het requisitoir gehouden voor de verdachten J.A., J.H., G.Z., R.M. en A.M., die momenteel in detentie zitten.

Hij gaf een opsomming van de strafbare feiten die op 2 mei 2023 te Pikin Saron zijn gepleegd, waaronder zware mishandeling met voorbedachten rade, diefstal met geweldpleging, afpersing, brandstichting, poging tot moord of doodslag, vernieling, opzettelijke vrijheidsberoving, onbevoegd bezit van zware wapens en scherpe patronen, evenals voor R.M. het onbevoegd bezit van een jachtgeweer met bijbehorende scherpe patronen.

Voor de feiten die hij wettig en overtuigend bewezen achtte, eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van 15 jaar voor elk van de vijf verdachten, met aftrek van voorarrest, en verzocht om handhaving van hun voorlopige hechtenis.

Daarnaast verzocht hij om teruggave van drie in beslag genomen wapens aan respectievelijk het Directoraat Nationale Veiligheid, Grassalco N.V. en het Nationaal Leger, teruggave van in beslag genomen mobiele telefoons, onttrekking aan het verkeer van handgranaten en overige wapens, en verbeurdverklaring van overige in beslag genomen goederen.

In de strafzaak tegen de verdachte M.B., die op vrije voeten is, zal het requisitoir van de officier van justitie op de volgende zitting worden gehouden, gepland op 5 juli 2024. Vervolgens zullen de advocaten de gelegenheid krijgen voor hun pleidooi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeOfficier van justitie eist strenge straffen voor Pikin Saron misdrijven