maandag 30 januari 2023
26.6 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
5
(1)

Neppolitieman aangehouden

lees ook ...

Hard drugs handelaars opgepakt en opgesloten

De verdachten Max B. 43, en Ibrahim S., 21 jaar, zijn op maandag 23 januari ter zake overtreding van de wet verdovende middelen en de wet Economische delicten, aangehouden door manschappen van de oper...

Het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) en de Recherche van Paramaribo hebben drie verdachten voor verduistering, oplichting en gewoonte heling van IPhone telefoons in de kraag gevat. De 31-jarige verdachte Derik, L. is aangehouden voor verduistering en oplichting en de verdachten Jurgen, A. (32) en Ardelli, H. (20) ter zake gewoonte heling.

Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte Derik zich voordeed als politieambtenaar die tewerk gesteld is op het politie bureau Centrum. Zo heeft hij kans gezien om twee IPhone telefoons afhandig te maken van personen.

Deze twee benadeelden, R.S. en J.D. werden door Derik aangezegd het voormeld politiebureau aan te doen, aangezien hij geïnteresseerd was om IPhone toestellen te kopen. Nadat de IPhone aan hem waren overhandigd, ging hij zogenaamd het politiebureau binnen om een kwitantie uit te schrijven, maar ging via de achterpoort van het politie bureau er vandoor met de telefoontoestellen.

De buitgemaakte IPhones gaf hij vervolgens aan de verdachte Jurgen om die verder voor hem te verkopen. De verdachte Ardelli heeft op zijn beurt drie iPhones gekocht bij Jurgen.

De verdachten Derik en Jurgen zijn in een voertuig dat bestuurd werd door Jurgen door het RBTP aangehouden, terwijl de heler Ardelli door de Recherche van Paramaribo op zijn woonadres in de kraag is gevat. Twee IPhone toestellen zijn bij de heler Ardelli teruggevonden en afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle drie verdachten in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeNeppolitieman aangehouden