vrijdag 12 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
19.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nepagenten achtervolgd en aangehouden

lees ook ...

Man die echtgenote mishandelde, in verzekering gesteld

De politie van het bureau Munder heeft op dinsdagmiddag 09 augustus, de 55-jarige Dines M. aangehouden. Deze verdachte heeft zijn echtgenote op diezelfde dag aan haar hals vast gegrepen en haar hoofd ...

Het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) heeft de 26-jarige H.V. en twee jaar oudere R.D. op de kruising Rembrand- en de Albert Cuypstraat aangehouden. Het gaat om twee vreemdelingen. Een derde verdachte is voortvluchtig. Ze deden zich voor als pseudo- politieagenten en waren gekleed in kogelwerende vesten met als opschrift ‘Politie’. Beide mannen worden ervan verdacht op 30 november een roofoverval te hebben gepleegd aan de Patatawiristraat. Een man is daar beroofd van zijn sieraden en geld, waarna zij het hazenpad kozen.

Op 9 december signaleerden leden van het RBTP een verdacht voertuig met vier inzittenden aan de Jan Steenstraat. Het voertuig is klemgereden door de politie. Terwijl de politiemannen naar het voertuig liepen, namen ze duidelijk waar toen een van de inzittenden een zwaar wapen tevoorschijn haalde. De politie was genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden.

De verdachten zagen kans weg te rijden, maar werden achterna gezeten door het RBTP. Zij werden vervolgens wederom klemgereden aan de Rembrand- en Albert Cuypstraat. Drie verdachten sloegen op de vlucht, van wie een het aangrenzende bos inrende, meldt de afdeling Public Relations.

In het voertuig werd de verdachte H.V. met een vuistvuurwapen en een schotverwonding die hij vermoedelijk heeft opgelopen bij de aanhouding, aangetroffen. De gewonde verdachte werd voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het bosschage werd vervolgens door het RBTP uitgekamd en R.D. werd in de kraag gevat. Het duo heeft een volmondige bekentenis afgelegd. Er wordt aan de opsporing en aanhouding van de twee voortvluchtige pseudo-agenten gewerkt, die met het zware wapen ervandoor zijn gegaan.

H.V. en R.D. zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het vluchtvoertuig en een vuistvuurwapen zijn in beslag genomen. Daarnaast zijn er ook onderdelen van het gestolen voertuig, waarmee zij de roofoverval hadden gepleegd aan de Patatawiwiriestraat in de woning van de verdachten gevonden en eveneens in beslag genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeNepagenten achtervolgd en aangehouden