zaterdag 30 september 2023
26.1 C
Paramaribo
12.5 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse verdachten geïdentificeerd in moordzaak Esso on the Run in Paramaribo

lees ook ...

Auto voor schoonmaak gestolen: jeugdige verdachte gearrestee...

Na een melding van autodiefstal aan de Krapestraat, werden de wetsdienaren van het politiebureau opgeroepen door het Command Center voor onderzoek. Ter plaatse troffen zij een man aan die verklaarde e...

Na een grondig onderzoek door de Nederlandse politie uit Amsterdam zijn twee Nederlandse verdachten, G.B. en M.B., geïdentificeerd in verband met een zaak waarbij op de nacht van zondag 5 mei 2019 twee personen, D.G. (Nederlander) en C.P. (Surinaamse), op het terrein van Esso on the Run aan de Wilhelminastraat te Paramaribo om het leven zijn gebracht.

D.G. en C.P. bevonden zich die bewuste nacht in het gezelschap van anderen bij een donkergekleurde pick-up van het merk Ford. Op dat moment werd er vanuit een personenauto van het merk Nissan Fuga vermoedelijk met een automatisch vuurwapen op hen geschoten, met fatale gevolgen.

De auto waarmee de schutters, en mogelijk de verdachten, zich verplaatsten, werd kort na het dodelijke schietincident brandend door de politie aangetroffen op de openbare weg aan de Frans Locekade Vermeerstraat te Paramaribo-Noord. De autoriteiten vermoedden meteen dat dit de verdachte auto was die bij het schietincident was gebruikt, met name bij de liquidatie van D.G.

De verdachten lieten het vluchtvoertuig achter na het in brand te hebben gestoken. Tevens had de politie informatie ontvangen die suggereerde dat er mogelijk een bekende en georganiseerde drugscriminele organisatie uit Nederland betrokken was bij de liquidatie.

Daarnaast worden de verdachten G.B. en M.B. ook verantwoordelijk gehouden voor de moord op de Nederlandse advocaat W. in september 2019. Beide verdachten zijn al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar door de Nederlandse Justitie voor deze zaak.

Recentelijk zijn de Nederlandse politie uit Amsterdam en de afdeling Cold Case Unit van de Surinaamse politie in Suriname gestart met een vervolgonderzoek naar deze zaak met behulp van een Rechtshulp Verzoek (RHV). Er zijn al tientallen personen en getuigen in Suriname verhoord. Het is niet uitgesloten dat er ook in Suriname arrestaties zullen plaatsvinden.

Het verdere onderzoek wordt in zowel Nederland als Suriname voortgezet onder toezicht van het Openbaar Ministerie van beide landen. De politie van de afdeling Cold Case Unit doet een beroep op de gemeenschap om alle beschikbare informatie in deze zaak te delen met de eerder genoemde afdeling, die te bereiken is op telefoonnummer 402134 of via het Command Center op nummer 115.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeNederlandse verdachten geïdentificeerd in moordzaak Esso on the Run in Paramaribo