woensdag 28 september 2022
26.1 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Nederlandse man doodgeschoten tijdens illegale dansparty in Paramaribo

lees ook ...

Twee jeugdige arrestanten ontvlucht

De jeugdige arrestanten Luciano Pinas en Joël Majokko, die beiden 17 jaar oud zijn en ter zake diefstal in het Jeugddoorgangscentrum te Opa Doeli waren ingesloten, zijn in de avond van zondag 25 septe...

De Nederlander Vincent Meiland, 40 jaar, is tijdens een vermoedelijke schotenwisseling tussen twee politieambtenaren Diego W. en Ronny R., en de 43-jarige verdachte Roberto S. om het leven gekomen.  Dit gebeurde 25 november in de vroege ochtend in bardancing BM Lounge aan de Franchepanestraat te Paramaribo. 

Uit het voorlopige politieonderzoek is naar voren gekomen dat er een illegale dansparty gaande was, waarbij de twee politieambtenaren en hun partners aanwezig waren. Op een gegeven moment vond er een woordenwisseling plaats tussen een van de politieambtenaren en Roberto, die uitmondde in een schietpartij. Daarbij is het slachtoffer Meiland dodelijk geraakt. De twee politieambtenaren hebben ook schotverwondingen opgelopen en zijn daarbij ernstig gewond geraakt.

Op een gegeven moment lukte het Roberto het dienstwapen van een van de wetsdienaren te bemachtigen en daarmee uit de bardancing te vluchten. Kort daarna is het de politie gelukt om hem aan te houden, waarbij het vuistvuurwapen van de politieman op hem is aangetroffen en in bewaring is genomen.

Het ontzielde lichaam van Vincent is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen, terwijl de verdachte Roberto in verzekering is gesteld. De twee politieambtenaren zijn ter verpleging in een ziekeninrichting opgenomen.

De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeNederlandse man doodgeschoten tijdens illegale dansparty in Paramaribo