woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Moordenaar winkelier J. Vasilda, aangehouden

lees ook ...

Verdachte aangehouden voor drugs en illegale sigaretten

De 27-jarige verdachte M.L. is op vrijdag 14 juni 2024 door een gemengd team van de politie en andere veiligheidsdiensten aangehouden nabij een aanmeersteiger aan de Anton Dragtenweg. Hij wordt verdac...

De verdachte, Dean L.(46), is in de vroege ochtend van zondag 08 januari op zijn woonadres aan de Javaweg te Lelydorp aangehouden door de politie van het bureau Lelydorp en leden van het Regio Bijstand Team Midden en Paramaribo (RBTM/RBTP).

Dean wordt ervan verdacht op zaterdag 07 januari aan de Javaweg de 65-jarige winkelier John Vasilda bij een roofoverval te hebben doodgeschoten. Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte Dean op 07 januari via het achter perceel zich toegang heeft verschaft tot de supermarkt die op dat moment open was.

De winkelier en zijn doofstomme werknemer Sandro K. werden bij die gelegenheid aangevallen. De winkelier John kreeg daarbij een schotwond aan zijn rechterborst en vertoonde bij aankomst van de politie geen teken van leven meer, terwijl de werknemer Sandro ernstig is mishandeld en in bewusteloze toestand werd aangetroffen.

Met de ambulance is Sandro voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De buit is nog onbekend. Een arts stelde de dood van John vast en zijn ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen.

Aan de hand van de veiliggestelde camerabeelden is de verdachte Dean in beeld gebracht en werd op 08 januari omstreeks 03.00 uur op zijn woonadres aan de Javaweg opgespoord en aangehouden. Kort voor zijn aanhouding door politie Lelydorp, RBTP en RBTM,schoot hij zichzelf met een jachtgeweer in de borst.

De gewonde verdachte die niet aanspreekbaar was, werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de SEH en ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting. Het jachtgeweer met met vijf patronen en een lege huls zijn door de politie in beslag genomen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeMoordenaar winkelier J. Vasilda, aangehouden