vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
4
(1)

Moeder die toestemming gaf tot seksueel misbruik dochter, aangehouden

lees ook ...

Verkeersovertreder met 13 eerdere veroordelingen in Suriname...

Tijdens een recente verkeerscontrole, uitgevoerd door de Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) van het Korps Politie Suriname, werden bestuurders staande gehouden om de geldigheid van h...

Op dinsdag 5 december 2023 begon de politie van het bureau Kwatta met het onderzoeken van een zaak, waarbij een 15-jarig meisje verklaarde door verschillende mannen seksueel te zijn misbruikt. Gebleken is dat haar moeder toestemming daartoe had gegeven. Deze zaak werd overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken die constateerde dat het in deze ging om mensenhandel, waarna zij de afdeling Trafficking in Persons (TIP) inschakelde.

Nader onderzoek wees uit dat het slachtoffer vanaf haar 13e jaar seksueel misbruikt is door een stiefbroer tegen wie nooit aangifte is gedaan. Verder heeft de moeder het slachtoffer in het jaar 2023 naar verschillende nachtclubs in het district Nickerie gebracht waar zij in opdracht van de vrouw mee moest met klanten om tegen betaling seks met hen te bedrijven. Het geld moest zij daarna direct aan haar moeder afstaan.

De 38-jarige moeder is opgespoord en aangehouden, waarna zij na afstemming met het Openbaar Ministerie voor mensenhandel en koppelarij door de politie in verzekering is gesteld. Verder is er in deze zaak ook een 34-jarige man die ambtenaar is, op aanwijzing van het slachtoffer aangehouden, aangezien hij tot één van de klanten behoorde waarmee het minderjarige meisje tegen betaling seks heeft gehad.

Deze zaak heeft zich afgespeeld in het westen van Suriname en is het niet uitgesloten dat er meerdere verdachten in de kraag zullen worden gevat. Het onderzoek in deze zaak wordt door de politie van TIP en Jeugdzaken voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeMoeder die toestemming gaf tot seksueel misbruik dochter, aangehouden