dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

Militair en burger die tekeergaan tegen politie aangehouden

lees ook ...

Politie grijpt in bij gijzeling

Op zaterdag 18 november 2023 heeft de politie van het bureau Latour de 32-jarige verdachte L.F. gelokaliseerd en gearresteerd op een adres in het ressort Latour. Diezelfde dag legde de 39-jarige D.S. ...

De politie van het bureau Flora heeft in samenwerking met de politie van het bureau Latour de 33-jarige Ravendra M. en Donovan V. (29) op 8 mei op de kruising van de Licania- en de Oeralistraat aangehouden. De wetsdienaren deden in de ochtend van 8 mei na de melding dat er schoten op de kruising waren gelost de locatie aan voor onderzoek.

De politie trof een menigte aan. Enkele personen waren agressief of dronken. Volgens verklaring van een omstander waren de schoten vanuit een roodgelakte personenauto gelost, die daar geparkeerd stond. De politieambtenaren liepen vervolgens naar bedoeld voertuig om de vrouwelijke bestuurder te ondervragen. Daarbij werd de politie gehinderd door Ravendra, die naderhand militair bleek te zijn en onder invloed van alcohol verkeerde.

Hij beledigde en schold de politieambtenaren uit en gooide alcohol in de richting van hen. Het gelukte de politie Ravendra ondanks het verzet aan te houden en in het dienstvoertuig te plaatsen. De politie verplaatste zich vervolgens in de richting van de vrouwelijke bestuurder om haar te ondervragen. Zij ontkende dat de schoten vanuit haar voertuig waren gelost.

Ook een onderzoek in haar auto leverde niet het gewenste resultaat op. De politie die ter plekke was voor handhaving van de openbare orde en rust, vroeg hierna aan de menigte om de plaats te verlaten. Donovan die zich tussen de menigte bevond en eveneens diep in het glaasje had gekeken, stapte naar voren en schold de politie uit.

De politieambtenaren sloegen hem ondanks het verzet dat hij pleegde in de boeien. Beide verdachten werden vervolgens overgebracht naar het politiebureau, waarna Ravendra voor verder onderzoek is overgedragen aan de Militaire Politie (MP).

Donovan viel op een bepaald moment in slaap en toen hij wakker werd, ging hij tekeer en bedreigde de aanwezige politieambtenaren in de politiewacht met de dood. Hij verrichte ook vernielingen aan de luik van de o’tercel en was niet voor rede vatbaar. In de middag toen hij nuchter was, werd er op hem aangetroffen en in beslag genomen een marihuana perser, waarin resten van marihuana zaten.

Hij werd daarna voorgeleid bij een hulpofficier van justitie. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Donovan voor bedreiging, vernieling, overtreding wet verdovende middelen en het plegen van verzet in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeMilitair en burger die tekeergaan tegen politie aangehouden