woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(2)

Medewerkster saboteert camerasysteem, maar wordt betrapt

lees ook ...

Braziliaanse verdachten van berovingen vastgezet na aanhoudi...

Op zaterdag 20 april 2024 zijn drie verdachten van Braziliaanse afkomst, genaamd J.D. (35), J.D. (41) en A.D. (38), gearresteerd door militairen in het Lawagebied van Suriname. De arrestatie volgde op...

De politie van het bureau Lelydorp heeft de 23-jarige Madhu G. donderdag voor diefstal en verduistering aangehouden. Dezelfde dag werd door de 27-jarige ondernemer Ziyad F. rond 12.00 uur ‘s middags aangifte tegen Madhu  gedaan. Volgens hem was de werkneemster als manager aangesteld in zijn zaak die gevestigd is aan de Indira Gandhiweg.

De jonge vrouw die ongeveer een jaar in dienst was, werd belast met het beheren van de kassa, het inboeken van de dagopbrengsten en het versturen van de gelden naar Paramaribo. Aangezien het de ondernemer was opgevallen dat hij reeds enige tijd de beelden van zijn zaak niet via haar mobiel kon bekijken en dat zij een groot geldbedrag niet kon verantwoorden, vermoedde hij dat zij zich schuldig moet hebben gemaakt aan de strafbare feiten.

Enkele uren na de aangifte werd de ondernemer door een medewerker van het camerabedrijf in kennis gesteld dat het camerasysteem van zijn zaak ongeveer drie maanden door de verdachte is gesaboteerd. Zij haalde daarbij de HSDL-plug uit de router, waardoor het camerasysteem uitviel. Ondanks deze handeling van haar, werd er echter een back-up gemaakt die alles heeft opgevangen.

Bij het bekijken van dit back-up systeem, werd waargenomen hoe Madhu op 26 september de producten die ze had verkocht niet aansloeg op de kassa, maar de gelden apart zette. Een deel van daarvan stopte ze vervolgens in haar broekzak. Deze strafbare handeling heeft zij ongeveer 3 maanden lang gepleegd.

De aangever schakelde direct de politie in en werd de jonge vrouw die op dat moment aan het werk was, aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte Madhu door de politie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeMedewerkster saboteert camerasysteem, maar wordt betrapt