vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Medeverdachten ex-vp Adhin blijven vast

lees ook ...

Hard drugs handelaars opgepakt en opgesloten

De verdachten Max B. 43, en Ibrahim S., 21 jaar, zijn op maandag 23 januari ter zake overtreding van de wet verdovende middelen en de wet Economische delicten, aangehouden door manschappen van de oper...

De advocaten Maureen Nibte en Oetra Biharie zijn er niet in geslaagd om rechter Duncan Nanhoe ervan te overtuigen dat Vijendra R. en Amin D., medeverdachten van ex-vicepresident Ashwin Adhin, in vrijheid worden gesteld. Op 9 maart wordt er een strafeis gepresenteerd. De rechter had in eerste instantie 23 maart bepaald als datum voor de strafeis, maar hij vervroegde die naar 9 maart.

Nibte zei dat zij het gevoel krijgt dat een moordzaak wordt behandeld. Haar cliënten worden verdacht van onder meer verduistering en vernieling. Zij zei dat de intellectuele dader vrij is, terwijl Amin D. en Vijendra R. nog aangehouden zijn. Verder ergerde zij zich ook eraan dat door fouten van het Openbaar Ministerie Adhin in vrijheid is gesteld. De advocaat haalde ook aan, dat Adhin heeft aangegeven, dat hij bereid is de schade te vergoeden.

Volgens Nibte is het duo voor het eerst in aanraking gekomen met de politie en ernstige bezwaren zijn niet meer aanwezig. Biharie vond dat reeds alle getuigen in deze zaak zijn gehoord. Officier van justitie, Rayshree Koendan, deelde mee dat er momenteel een gerechtelijk vooronderzoek tegen Adhin gaande is. Zij vindt dat er in deze zaak meer aanwezig is dan een vage verdenking.

Rechter Nanhoe heeft beide verdachten gisteren uitgebreid gehoord. Vijendra R. werkte als hoofd van de Technische Dienst op het kabinet van de vicepresident en is tevens een neef van Adhin. Hij zei echter dat het werk heel zakelijk werd uitgevoerd voor ex-vp. Hij kreeg instructies van Adhin om meubilair af te schrijven wat hij ook heeft uitgevoerd.

Ook Amin D., die hoofd was van de ICT-afdeling, zei dat hij opdrachten van de ex-vp heeft uitgevoerd door het opstellen van memo’s voor het afschrijven van apparatuur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeMedeverdachten ex-vp Adhin blijven vast