zaterdag 15 mei 2021
23.9 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Medeverdachten ex-Surinaamse vicepresident Adhin veroordeeld

lees ook ...

Birkenstock oplichtster ingesloten

De politie van het bureau Geyersvlijt heeft op 10 mei de 39-jarige verdachte Alida H. opgespoord en in het ressort Geyersvlijt aangehouden. Enkele benadeelden deden de afgelopen periode aangifte van o...

In de spraakmakende zaak waarin ex-vicepresident Ashwin Adhin betrokken is, zijn gisteren Amin D. en Vijendra R. veroordeeld door kantonrechter Duncan Nanhoe. Amin D. heeft een celstraf van acht maanden gekregen, waarvan vier voorwaardelijk met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest voor valsheid in geschrifte.

Vijendra R. is veroordeeld tot acht maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek voor valsheid in geschrifte en opzetheling. Beide functionarissen van het Kabinet van de Vicepresident zijn nu weer vrije mannen. Ze zaten vanaf november 2020 vast.

Het duo hield vast aan hun verklaring, dat zij in opdracht van de ex-vicepresident gehandeld hebben. Vijendra, hoofd van de Technische Dienst op het Kabinet van de Vp, schreef meubilair af in opdracht van Adhin. Ook Amin, die hoofd van de ICT-afdeling was, deed dat met het opmaken van memo’s van afschrijvingen van apparatuur.

Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de zaak tegen Adhin in behandeling genomen zal worden. De ex-vp is enige tijd geleden door het parlement in staat van beschuldiging gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeMedeverdachten ex-Surinaamse vicepresident Adhin veroordeeld