vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Medeverdachten ex-Surinaamse vicepresident Adhin veroordeeld

lees ook ...

Politie houdt 29-jarige man aan met drugs

Aan de Walther Burnsideweg ter hoogte van de Karsistraat te Moengo in het district Marowijne is tijdens een operatie van een gemengd team van Regio Oost de 29-jarige verdachte Benaja W. voor overtredi...

In de spraakmakende zaak waarin ex-vicepresident Ashwin Adhin betrokken is, zijn gisteren Amin D. en Vijendra R. veroordeeld door kantonrechter Duncan Nanhoe. Amin D. heeft een celstraf van acht maanden gekregen, waarvan vier voorwaardelijk met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest voor valsheid in geschrifte.

Vijendra R. is veroordeeld tot acht maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek voor valsheid in geschrifte en opzetheling. Beide functionarissen van het Kabinet van de Vicepresident zijn nu weer vrije mannen. Ze zaten vanaf november 2020 vast.

Het duo hield vast aan hun verklaring, dat zij in opdracht van de ex-vicepresident gehandeld hebben. Vijendra, hoofd van de Technische Dienst op het Kabinet van de Vp, schreef meubilair af in opdracht van Adhin. Ook Amin, die hoofd van de ICT-afdeling was, deed dat met het opmaken van memo’s van afschrijvingen van apparatuur.

Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de zaak tegen Adhin in behandeling genomen zal worden. De ex-vp is enige tijd geleden door het parlement in staat van beschuldiging gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeMedeverdachten ex-Surinaamse vicepresident Adhin veroordeeld