zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Medepassagier gearresteerd tijdens rechtszitting na valse verklaring

lees ook ...

Ex-man steekt vrouw neer en neemt verdelgingsmiddel in

De 40-jarige G.G. werd in middag van donderdag 28 september 2023 door haar ex-vriend N.R. (38) neergestoken op de hoek van de Rijsdijk- en de Indira Gandhiweg. Het slachtoffer had kort daarvoor aangif...

De politie van het bureau Nieuw Nickerie heeft tijdens een rechtszitting afgelopen vrijdag de verdachte D.D. gearresteerd wegens het afleggen van een valse verklaring. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Op maandag 13 februari 2023 werden D.D. en de bestuurder B.P. door de politie van het genoemde bureau staande gehouden nadat ze roekeloos door de Oost Kanaalstraat reden. Beide mannen bleken onder invloed van alcohol te zijn en B.P. bleek geen geldig Surinaams rijbewijs te hebben. Eerder die avond waren ze al aangesproken door de politie vanwege overtreding van de geluidsnormen op het marktterrein.

Vanwege de ernstige risico’s die B.P. niet alleen voor zijn eigen leven, maar ook voor de medepassagier en andere weggebruikers veroorzaakte, moest hij op 23 juni 2023 eveneens voor de rechtszitting verschijnen, ook vanwege het rijden zonder rijbewijs.

Tijdens de rechtszitting verklaarde medepassagier D.D., die als getuige aanwezig moest zijn, dat hij de bestuurder van het voertuig was. Zijn verklaring was echter in strijd met de eerdere verklaring van zijn vriend B.P. en met wat de politieambtenaren op 13 februari 2023 hadden waargenomen.

Het onderzoek naar deze zaak wordt voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeMedepassagier gearresteerd tijdens rechtszitting na valse verklaring