dinsdag 27 september 2022
28.4 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
0
(0)

Maritieme politie stopt illegale vissersboot Corantijnrivier

lees ook ...

Man die zus bedreigt en haar auto vernielt achter slot en gr...

Amzoel A. is op zaterdag 24 september door de politie van het bureau Corantijn ter zake vernieling en bedreiging op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Amzoel heeft op die bewuste avond met een ...

De Maritieme Politie van regio West heeft zaterdagavond rond half 8 een illegale vissersboot op de Corantijnrivier gestopt. Er zaten twee Guyanezen, de kapitein S.J. en D.V, in het vaartuig. Uit onderzoek blijkt dat het duo illegaal in het land is en bovendien ook niet in het bezit zijn van een visvergunning.

Het gaat om een vissersboot van Guyana. Er is op de verdachten een hoeveelheid aan marihuana aangetroffen. Het duo is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld voor overtreding van zeevisserij, Vreemdelingenwet, economisch delict en overtreding Wet verdovende middelen. De zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan politie Corantijn.

Op 12 augustus heeft de afdeling Maritiem een vissersboot binnengebracht met vier bemanningsleden. Ze waren allemaal van Guyanese afkomst en ook nog illegaal in het land. De mannen waren bezig te vissen met een vervallen visvergunning. Zij hebben zich ook schuldig gemaakt aan overtreding van de Vuurwapenwet.

Bij een van ze is er een jachtgeweer aangetroffen met 7 scherpe patronen zonder de geldige bescheiden. Zij werden na afstemming met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. Deze zaak is buiten proces afgehandeld. Na het betalen van een geldboete van SRD 61.000 zijn ze naar Guyana gedeporteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeMaritieme politie stopt illegale vissersboot Corantijnrivier