woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
0
(0)

Man aangehouden voor diefstal middels geweld

lees ook ...

Schotenwisseling tussen politie en roofverdachten eindigt in...

Tijdens een gewelddadige diefstal op een goudveld in Krofaya is op zaterdag 17 februari 2024 de 33-jarige roofverdachte R.L. om het leven gekomen bij een confrontatie met de politie van het bureau Bro...

De verdachte Orpheo H. (40) werd door leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) voor diefstal middels geweldpleging, wederrechtelijke vrijheidsberoving en afpersing aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met een kompaan op dinsdag 25 oktober een beroving te hebben gepleegd in het district Wanica. Daarbij werden buitgemaakt geldbedragen in SRD, Euro’s en Amerikaanse Dollars, een mobiele telefoon, een polshorloge, een fles parfum, een trouwring, een vingerring en een munt, allen van goud.

De benadeelde deed van deze beroving aangifte bij de politie van het bureau Santoboma. Naar zeggen van de aangever A.T. heeft hij na het werk de twee arbeiders Simba en Justin thuis afgezet. Toen Justin, die hij als laatste afzette het portier van het voertuig openmaakte, werden zij direct overrompeld door twee mannen die uit het donker tevoorschijn kwamen.

Daarbij werd Justin door één van de verdachte met vermoedelijk een jachtgeweer met afgezaagde loop onder schot gehouden. Deze verdachte vroeg naar dat chinees eten en drank dat voor hem gebracht moest worden. De andere verdachte was gewapend met een scherp voorwerp.

Onder bedreiging moesten de werkgever en zijn arbeider op de vloer van de achterkant van de auto liggen. De aangever pleegde verzet, maar kreeg met het jachtgeweer een slag op zijn hoofd, waarna hij werd vastgebonden met een touw.

Bij die gelegenheid moest A.T. onder bedreiging zijn geld en sieraden afstaan aan één van de verdachten. Deze verdachte was niet tevreden met de buit en vroeg naar meer, anders zou hij het gezin van AT doden. Uit vrees gaf de werkgever de verdachte te kennen dat hij zijn gouden sieraden thuis heeft bewaard en onder bedreiging moest hij zijn echtgenote bellen om alle sieraden klaar te zetten. Op aanwijzing van de aangever reden de verdachten met het voertuig van A.T. naar zijn woning.

In een zandweg niet ver van de woning van A.T. kwam de auto vast te zitten. Te voet moest de arbeider Justin één van de verdachte naar de woning van zijn werkgever brengen. De echtgenote die het huis op slot had gedaan, hoorde op een bepaald moment een duw op de deur en daarbij de verdachte vragen naar de sieraden. Uit vrees gooide zij alle sieraden via het keukenraam naar buiten en schreeuwde om hulp toen zij zag dat de verdachte toch probeerde de woning binnen te dringen.

Hierdoor rende de verdachte weg met Justin, waarna zij plaatsnamen in het voertuig dat inmiddels uit het modder was gehaald. De verdachten reden naar de richting van Menckendam en lieten A.T. en zijn arbeider in hulpeloze toestand in het voertuig achter. Justin die niet gekneveld was, bevrijdde zijn werkgever, waarna zij naar de woning van A.T. reden en de politie inschakelde.

Na uitgewerkte informatie werd de verdachte Orpheo H. te plantage Johanna Maria in het district Coronie aangehouden door het RBTM. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte Orpheo door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn kompaan wordt gewerkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeMan aangehouden voor diefstal middels geweld