donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Koppel in Suriname steelt van bejaarde tijdens verjagen bakru’s

lees ook ...

Drugskoerier aangehouden op Srefidensi

Op onze onafhankelijkheidsdag 25 november werd de 42 jarige drugsverdachte N.S. door de Stootgroep Oost, onderleiding van de Regio commandant hoofdinspecteur Melvin Pinas aangehouden. De verdachte ...

De politie heeft een koppel aangehouden, die heeft gestolen tijdens het verjagen van bakru’s. het gaat om de 44-jarige A.F. die is aan de Schmeltzweg in de kraag is gevat, terwijl zijn vrouw S.S. (40) aan de Saralaan in de boeien is geslagen. Een 72-jarige benadeelde deed aangifte van diefstal van een geldbedrag in vreemde valuta en twee halskettingen van geel metaal tegen dit koppel. Man en vrouw zijn in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.

De aangeefster heeft verklaard dat zij alleen woont. Haar zoon is in Nederland woonachtig, waardoor zijn vriend A.F. vaker met zijn vrouw S.S. bij haar op bezoek komt. Tijdens het bezoek in de avond van 8 december 2020 gaf het koppel de bejaarde vrouw aan dat zij voor haar moesten bidden, omdat haar woning niet goed aanvoelde. Vol vertrouwen stemde de aangeefster toe en nam samen met A.F. plaats in de woonkamer waar hij voor haar begon te bidden, terwijl zijn vrouw S.S zich vrij bewoog.

Verder gaf de bejaarde vrouw aan dat zij op een bepaald moment bewusteloos raakte en toen ze weer bijkwam, zag ze dat de vrouwelijke bezoeker iets in haar kamer pakte. De man hield haar toen voor dat zijn vrouw die een spirituele gave heeft, een bakru zag in haar slaapkamer en deze met haar handen pakte en naar buiten had gebracht.

Na vertrek van het koppel hield het gebeurde de bejaarde vrouw bezig, waardoor zij op het idee kwam haar vreemd geld en sieraden te controleren. Zij ontdekte dat het geld en de sieraden waren verdwenen van de plekken in haar slaapkamer waar zij deze had bewaard. De vrouw stelde de politie van Lelydorp gelijk in kennis hiervan.
Bij aankomst van de politie op het woonadres bleek er geen sprake te zijn van inbraak of forcering aan de woning. Het onderzoek werd toen overgedragen aan de recherche van Regio Midden.

Na de informatie te hebben uitgewerkt, werd het koppel opgespoord en aangehouden. Bij de voorgeleiding heeft het koppel aan de politie verklaard dat zij slechts bakru’s uit de woning van de aangeefster hebben verdreven en zich niet schuldig hebben gemaakt aan diefstal van het geld en de twee gouden halskettingen. Bij een ingesteld onderzoek in de woning van A.F. stuitte de wetsdienaren op een illegaal vuurwapen en namen het in beslag. Het duo is opgesloten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeKoppel in Suriname steelt van bejaarde tijdens verjagen bakru’s