donderdag 30 mei 2024
27 C
Paramaribo
17 C
Amsterdam
0
(0)

JIT-Team doet Illegale landingsbaan met afgebrand vliegtuig aan

lees ook ...

Schoten op openbare school tijdens kinderfeestje, verdachte ...

I.N. (35) is door de politie, na afstemming met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld vanwege het afvuren van schoten in de dorpen Dyumu, Bendekonde en Bofokule. De politie van Atjoni ontvin...

Het Justitieel Interventie Team (JIT), is op zaterdag 02 september 2023 met de Militaire Politie (MP) naar het West Suriname in het district Nickerie gegaan waar een criminele drugsorganisatie een illegale landingsbaan had aangelegd.

Er zouden regelmatig illegale vluchten zijn uitgevoerd op de landingsbaan waar het team ook een afgebrand eenmotorig vliegtuig vond. Verder bleek dat de criminelen ook het basiskamp in brand hadden gestoken.

Tijdens een ingesteld onderzoek rondom de illegale baan werd er een minigraafmachine en een aantal jerrycans met vliegtuig benzine aangetroffen. Deze zaken zijn in opdracht van de Procureur-Generaal (PG) terstond vernietigd.

Het JIT-team is nu intensief bezig om de criminele organisatie die op de baan de illegale activiteiten ontplooit, zichtbaar te maken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeJIT-Team doet Illegale landingsbaan met afgebrand vliegtuig aan