zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Jeugdigen in ‘Opa Doeli’ voor het aansteken van grasbranden

lees ook ...

Eigenaar doet aangifte van koeiendiefstal: vermoeden van sla...

Op maandag 27 november 2023 heeft de eigenaar van een koe aangifte gedaan van diefstal op het politiebureau Corantijn. De eigenaar, bekend als K.K., meldde dat zijn grijs gevachte koe ongeveer een wee...

Buurtbewoners hebben op dinsdag 26 september 2023 de zes jeugdige verdachten B.A, 14, B.C,15, B.K 13, B.S 16, N.F18 en S.S.12 jaar op een adres in het ressort Geyersvlijt aangehouden, nadat zij droog gras in brand hadden gestoken.

De politie van het bureau Geyersvlijt deed na de melding van de grasbrand de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen gaf een buurtbewoner aan dat hij in zijn woonkamer zat en plotseling een gegil hoorde. Hij haastte zich naar buiten en zag een grote vlammenzee dichtbij zijn oprit nabij een elektrische stroompaal. Door kordaat optreden van de overige buren die een brandblusapparaat gebruikte kon het vuur worden geblust en erger worden voorkomen.

Bij een ingesteld onderzoek is op camerabeelden duidelijk te zien hoe de zes jongeren het gras in brand hadden gestoken. Dezelfde jongeren hadden eerder ook grasbranden gesticht aan de Ramdjanistraat. Eén van de aangehouden jeugdigen ging tekeer en in tegenwoordigheid van de politie dreigde zij de woning van de aangever, na haar in vrijheidstelling in brand te zullen steken.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering gesteld. Vanwege de jeugdige leeftijd zijn de verdachten B.A, B.C, B.K., B.S. en S.S. ingesloten in het Jeugd Doorgangshuis Opa Doeli en is het verder onderzoek in deze zaak overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeJeugdigen in 'Opa Doeli' voor het aansteken van grasbranden