vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Jeugdige brandstichters opgepakt in Geyersvlijt

lees ook ...

Poging tot diefstal op O.S. Apoera: politie onderzoekt braak...

Op maandag 27 november 2023 heeft de politie van het bureau Apoera een onderzoek ingesteld na een melding van een poging tot diefstal middels braak op de O.S. Apoera. Bij aankomst constateerden de wet...

Op dinsdag 26 september 2023 hebben buurtbewoners in het ressort Geyersvlijt zes jeugdige verdachten van brandstichting aangehouden. De verdachten, B.A (14), B.C (15), B.K (13), B.S (16), N.F (18) en S.S. (12), werden op heterdaad betrapt terwijl zij droog gras in brand staken. Het politiebureau Geyersvlijt reageerde op de melding van de grasbrand en ging ter plaatse voor onderzoek.

Een buurtbewoner verklaarde dat hij in zijn woonkamer zat toen hij plotseling geschreeuw hoorde. Hij snelde naar buiten en zag een grote vlammenzee vlakbij zijn oprit, nabij een elektrische stroompaal. Dankzij kordaat optreden van andere buurtbewoners met een brandblusapparaat kon het vuur worden geblust en erger worden voorkomen.

Op camerabeelden was duidelijk te zien hoe de zes jongeren het gras in brand staken. Deze zelfde jongeren hadden eerder ook grasbranden gesticht aan de Ramdjanistraat. Eén van de aangehouden jeugdigen maakte zich schuldig aan bedreiging en dreigde de woning van de aangever in brand te steken in aanwezigheid van de politie.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. Vanwege hun jeugdige leeftijd zijn de verdachten B.A, B.C, B.K., B.S. en S.S. ingesloten in het Jeugd Doorgangshuis Opa Doeli. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeJeugdige brandstichters opgepakt in Geyersvlijt