donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Inval in Paramaribo-Noord: Politie ontmantelt mogelijke mensenhandelzaak

lees ook ...

30-jarige verdachte aangehouden voor vervalsen autoverzekeri...

De 30-jarige M.M., woonachtig in de omgeving van de Pan Cabo Weg, is op maandag 15 juli 2024 door de politie van bureau Latour aangehouden wegens valsheid in geschrifte. Uit het voorlopige onderzoek b...

Op de avond van zaterdag 22 juni 2024 heeft de afdeling Trafficking in Persons van het Korps Politie Suriname een inval gepleegd in een woning in Paramaribo Noord. Deze actie volgde op een tip van een anonieme melder die wees op een mogelijke mensenhandelzaak waarbij Chinese vrouwen betrokken zouden zijn.

Bij de inval trof de politie negen Chinese vrouwen aan, samen met negen manspersonen. Daarnaast werd een grote hoeveelheid condooms en vingercondooms in de woning gevonden. De vrouwen verklaarden dat zij enkel aanwezig waren voor een barbecueavond.

Desondanks werden zij voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. De eigenares van de woning, Z.X., en haar partner, F.Y., werden eveneens gearresteerd en meegenomen voor verdere ondervraging.

Uit het voorlopige politieonderzoek blijkt dat Z.X. foto’s van de vrouwen en hun verblijfplaats naar klanten stuurde, waarbij ook geldbedragen werden vermeld. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn Z.X. en F.Y. in verzekering gesteld op verdenking van mensenhandel, terwijl het onderzoek voortduurt.

De negen manspersonen die tijdens de inval aanwezig waren, zijn door de afdeling Trafficking in Persons opgeroepen voor verhoor. De politie zet het onderzoek voort om de volledige omvang van de zaak te achterhalen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeInval in Paramaribo-Noord: Politie ontmantelt mogelijke mensenhandelzaak