maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ingeneuze of liever domme oplichting

lees ook ...

Politie arresteert vier mannen na goudroof in Nassaugebied

Woensdagmiddag heeft een gemengd team van Regio Midden vier verdachten aangehouden bij de controlepost te Redi Doti. De aanhoudingen volgden op de beroving van een Braziliaanse man van 2 kg ruw goud i...

In de avond van donderdag 05 januari zijn Vanita B. gehuwd S., 31 jaar, haar man Manharkoemar S.,43 jaar en de 37-jarige Jayanti S., die een aangetrouwd familielid is van de benadeelde, op hun woonadressen in het district Wanica aangehouden door de Regio Bijstand Team Midden (RBTM) in samenwerking met de Recherche van Regio Midden (RRM).

Het drietal wordt ervan verdacht op donderdag 17 september 2022 op listige wijze de aangeefster Amrita H. te hebben opgelicht en haar gouden sieraden te hebben verduisterd. Naar zeggen van de aangeefster die aan de Amrietsarweg woont, lijdt zij al jaren aan epilepsie en werd op 17 september plotseling door een onbekend mobiele telefoonnummer gebeld. waarbij een vrouwspersoon haar aangaf dat zij de vrouw is van een pandit die haar kan bevrijden van haar ziekte.

Om vrij te komen van de ziekte, moest ze al haar sieraden die zij had gekregen tijdens haar huwelijksvoltrekking in een plastieken zak voor de poort van haar woning plaatsen, aangezien zij de pandit niet mocht zien wanneer hij de sieraden zou ophalen. Ondanks het haar bevreemde hoe de onbekende vrouw haar naam kende en bekend was met haar ziekte, stemde zij op een bepaald moment toch toe.

Zij plaatste de sieraden zoals afgesproken voor de poort en werd daarna door een vrouwspersoon gebeld die haar aangaf dat de sieraden reeds waren opgehaald en deze na rituele wasbeurten op maandag 21 september 2022 weer zou krijgen.

Dit alles hield haar bezig en de volgende dag probeerde ze telefonisch contact te krijgen met de nummers die haar hadden gebeld, wat echter niet het gewenste resultaat opleverde. Ze stelde direct haar man en familie van het gebeuren in kennis en deed op zaterdag 19 september aangifte op het politiebureau Kwatta.

Bij een ingesteld onderzoek door de afdeling digitale recherche, bleken de verdachten haar buren en overburen te zijn. De verdachten werden vervolgens opgespoord en aangehouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal achter slot en grendel geplaatst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeIngeneuze of liever domme oplichting