zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
5
(1)

Inbreker op heterdaad betrapt en ingesloten

lees ook ...

Politie Stolkertsijver onderschept drugs in cornflakesdozen

De politie van de controlepost te Stolkertsijver heeft op zaterdag 11 mei 2024 en zaterdag 18 mei 2024 succesvolle drugsinbeslagnames uitgevoerd. Tijdens een voertuigcontrole op 11 mei 2024 ontdekten ...

Rosano W. (26) is in de vroege ochtend van zaterdag 22 oktober door de politie van het bureau Livorno aangehouden. De wetsdienaren deden na een dievenmelding op een adres aan de Beekhuyzenweg de locatie aan. Daar aangekomen werd een verdacht voertuig gesignaleerd.

De autobestuurder Rosano poogde bij het zien van het politievoertuig weg te rijden, maar werd daarbij klemgereden en aangehouden. Volgens verklaring van de beller zag zij omstreeks dat tijdstip een verdacht voertuig op het adres stoppen. Bij die gelegenheid stapten twee manspersonen uit de auto en sprongen over de schutting op het perceel alwaar er een hoogbouwwoning staat.

De bewoners van dat pand waren op dat moment niet thuis. Vanwege de vele diefstallen die er de laatste tijd plaatsvinden in de omgeving schakelde zij direct de politie in. Met medewerking van de brandweer, begaven de politieambtenaren zich in de woning, waarbij er een onderzoek werd ingesteld.

Bij die gelegenheid constateerden de wetsdienaren dat de twee andere kompanen een raam hebben opengebroken en zich toegang hebben verschaft tot het huis. Voor de komst van de politie hebben deze twee verdachten zich uit de voeten kunnen maken. Deze hadden inmiddels de gehele inboedel al klaargezet om weg te nemen. Het is nog niet bekend of zij andere goederen tijdens hun vlucht hebben buitgemaakt.

Rosano werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Hangende het onderzoek is hij na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. Aan de aanhouding van de twee voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeInbreker op heterdaad betrapt en ingesloten