woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
16.9 C
Amsterdam
5
(1)

Inbraak bij Penitentiair Ambtenaar endigt met schot

lees ook ...

Broer beschuldigd van valsheid in geschrifte en verkoop van ...

De 30-jarige verdachte M.M., woonachtig in de omgeving van de Pan Caboweg, is op maandag 15 juli 2024 aangehouden door de politie van bureau Latour wegens valsheid in geschrifte. Zijn zus, G.C. (45), ...

De 32-jarige verdachte Quincy M. die op maandag 06 februari samen met een kompaan in het ressort Geyersvlijt inbrak in de woning van de 47-jarige Penitentiaire Ambtenaar (PA) Brain L, is op donderdag 09 februari in het ziekenhuis voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie door de Recherche van Regio Paramaribo ingesloten. 

De PA deed van deze inbraak aangifte bij de politie. De aangever zei omstreeks 03.00 uur in de ochtend door een gerammel dat hij in zijn woning hoorde, wakker werd. Hij pakte zijn dienst vuurwapen en ging op het geluid af. Bij die gelegenheid kwam hij in oogcontact te staan met twee manspersonen die zich in zijn woning bevonden.

Daarbij poogde één van de verdachten daarbij met zijn hand onder zijn hemd te gaan. De PA die niet wist wat de man van plan was, loste direct schoten in de richting van de twee verdachten. De twee inbrekers renden weg waarbij zij werden achterna gezeten door de aangever.

Buiten de woning loste de PA nog enkele waarschuwingsschoten om de twee vluchtende verdachten tot andere gedachten te brengen. Kort hierna kreeg de politie van het Command Center een melding dat er een manspersoon twee straten verwijderd van het adres van de PA met een schotverwonding langs de weg lag.

Bij een ingesteld onderzoek bleek het te gaan om de vluchtende verdachte Quincy die had ingebroken bij de PA Brian. Hij was niet aanspreekbaar en werd met een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar er operatief moest worden ingegrepen.

Quincy die in verzekering is gesteld ligt nog onder politiebewaking in het ziekenhuis. Aan de aanhouding van de tweede verdachte wordt gewerkt. De Recherche van Regio Paramaribo is belast met het onderzoek in deze zaak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeInbraak bij Penitentiair Ambtenaar endigt met schot