donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
5
(1)

In moord op zwerver: Twee aanhoudingen, schutter voortvluchtig

lees ook ...

21-jarige steekt andere man in de hals

De 21-jarige S.M. werd in de avond van zaterdag 23 september 2023 door omstanders staande gehouden, nadat hij aan de Radhaweg in het ressort Livorno een manspersoon met een scherp voorwerp een steekve...

Op zondag 27 augustus 2023 is R.T., bijgenaamd ‘Leeuw’, een dakloze man, omgekomen bij een fatale schietpartij bij een eettent en bar aan de Verlengde Anamoestraat op Saoena Markt. Een onbekende dader schoot hem neer. Die dag heeft de afdeling Kapitale Delicten twee buitenlandse verdachten, A.M. en A.G., gearresteerd op verdenking van overtreding van de vreemdelingenwet, moord, doodslag en medeplichtigheid.

Uit voorlopig politieonderzoek blijkt dat het slachtoffer zich kort voor het incident bevond bij een eettent die al was gesloten. Tegenover deze tent vermaakten enkele mensen zich met muziek en alcohol. Op dat moment maakte R.T. gebaren en zei iets naar de feestvierders. Plotseling stond een onbekende persoon uit die groep op, liep recht op R.T. af en schoot hem van dichtbij in het hoofd.

Zelfs terwijl R.T. weerloos op de grond lag, vuurde de schutter nog drie schoten op hem af voordat hij samen met een andere man uit de groep vluchtte. Na grondig onderzoek werden de twee verdachten, A.M. en A.G., die ook bij de eettent waren, opgespoord. Ze konden geen geldige verblijfspapieren in Suriname overleggen en beweerden tegenover de politie dat ze de schutter bij de eettent hadden ontmoet en met hem hadden gedronken.

Het lichaam van R.T. is op bevel van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen voor obductie tijdens het lopende onderzoek. De Afdeling Kapitale Delicten leidt het verdere onderzoek. Intussen wordt er actief gezocht naar de schutter. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten A.M. en A.G. in hechtenis genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeIn moord op zwerver: Twee aanhoudingen, schutter voortvluchtig