zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

In beslag genomen Braziliaanse raven, gestolen

lees ook ...

Illegaal vuurwapen en drugs ontdekt bij aanhoudingen in Albi...

Op zaterdag 16 september 2023 werd de 44-jarige verdachte J.R. tijdens een uitgebreide controle van stootgroep-Oost in samenwerking met leden van het Regio Bijstandsteam Oost (RBTO) en de Unit verkeer...

Op dinsdagmorgen 22 augustus jongstleden, is er op het politiebureau te Zanderij door een jachtopziener aangifte gedaan van diefstal van een partij raven. Het gaat om 29 beschermde raven van het soort Laeri-ara, blauw gevederd, witte wang, net boven de snavel die alleen in Brazilië voorkomen.

Deze beschermde vogels werden in de maand juli 2023 het land binnengesmokkeld en door de politie in beslag genomen. Deze vogelsoorten waren ondergebracht bij de Dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB) te Zanderij en zouden op 22 augustus 2023 na overleg met de Braziliaanse autoriteiten wederom worden opgehaald.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachten 23 van de raven die goed beveiligd in een garage waren ondergebracht tussen 01.00 uur en 03.00 uur in de ochtend hebben weggenomen. De verdachten zijn eveneens met de sloten waarmee de garage was beveiligd er vandoor gegaan.

Er zijn tot nog toe geen verdachten aangehouden, maarer is wel een voertuig in beeld gebracht. De politie doet een beroep op de samenleving om alert te zijn en inlichtingen omtrent deze zaak direct door te geven op een politiebureau of op het nummer 115 van het Command Center.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeIn beslag genomen Braziliaanse raven, gestolen