zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Illegale wapenhandel: 3 arrestaties na politieactie in Suriname

lees ook ...

Verdachten betrapt op illegale geldwissel en drugshandel

De politie heeft tijdens een gezamenlijke operatie in het kader van 'Operatie Zero Tolerance' drie verdachten aangehouden in Winti Wai, ressort Latour. De verdachten, K.M. (44), S.G. (38), en J.M. (28...

In een gecoördineerde actie tussen leden van DOKPS, de stootgroep van Regio Oost en de Recherche van Regio Oost zijn op dinsdag 23 april 2024 drie verdachten gearresteerd in Suriname wegens vermeende betrokkenheid bij illegale wapenhandel. De verdachten, geïdentificeerd als M.D. (31), M.B. (46) en J.T. (42), werden op verschillende locaties aangehouden na uitgebreid onderzoek.

M.D., die woonachtig is in de omgeving van de Goede Verwachting en militair van beroep is, werd gearresteerd op een locatie in het district Commewijne, waar hij betrapt werd tijdens onderhandelingen over een illegaal wapen van het merk Glock. Dit wapen werd in beslag genomen. M.B. werd opgepakt in de omgeving van de Flamingoweg, terwijl J.T. werd gearresteerd in de buurt van de Vierkinderenweg in het ressort Latour.

Bij de arrestatie van J.T. werden een revolver met 4 scherpe patronen kaliber 38, een deel van een gedemonteerd wapen en een vervalste ID-kaart aangetroffen en in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat J.T. als tussenpersoon fungeerde en het Glock-pistool aan M.D. had gegeven om te verkopen.

De drie verdachten, samen met de in beslag genomen wapens en onderdelen daarvan, zijn overgedragen aan de Recherche van Regio Oost voor verdere onderzoek. De politie heeft de verdachten in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie.
Het onderzoek naar M.D., die militair blijkt te zijn, wordt geleid door de Militaire Politie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeIllegale wapenhandel: 3 arrestaties na politieactie in Suriname