vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
5
(1)

Illegale geldwisselaar Commewijne weer vrij man

lees ook ...

Drugskoerier aangehouden op Srefidensi

Op onze onafhankelijkheidsdag 25 november werd de 42 jarige drugsverdachte N.S. door de Stootgroep Oost, onderleiding van de Regio commandant hoofdinspecteur Melvin Pinas aangehouden. De verdachte ...

De illegale geldwisselaar T.S alias Sopo is door het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. Er was door zijn advocaten een verzoekschrift op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering ingediend bij de rechter-commissaris (rc). Het zou in eerste instantie niet mogelijk zijn om de zaak buiten proces af te handelen, terwijl het een vast gebruik is van het OM bij economische delicten.

De Wet Economische Delicten biedt, bij overtreding, de mogelijkheid, de zaak buiten proces af te handelen na betaling van een boete. Bovendien was het gelijkheidsbeginsel volgens zijn advocaat geschonden, omdat in een soortgelijk geval de mogelijkheid wel aan die verdachte is geboden door het OM.

Bij Sopo werd in beslag genomen iets meer dan SRD 500.000, € 400 en enkele honderden US$ dollars. Hij heeft toegegeven geen vergunning te hebben om te wisselen. Het OM besloot toch de zaak buiten proces af te handelen, waarna het de verdachte in vrijheid heeft gesteld na de betaling van een boete.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeIllegale geldwisselaar Commewijne weer vrij man