dinsdag 25 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
25.5 C
Amsterdam
0
(0)

Hoger beroep om 2 vrijgesproken, mishandelende wapendragers

lees ook ...

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging van vriendin...

De politie van het bureau Livorno heeft de 37-jarige R.D. aangehouden op zijn woonadres aan de Chautalweg voor mishandeling en bedreiging. Zijn 27-jarige vriendin R.C. deed op donderdag 13 juni 2024 a...

Op 27 maart jongstleden werden Vijftien functionarissen aangehouden en in verzekering gesteld wegens mogelijke betrokkenheid bij ernstige mishandeling van arrestanten in het cellenhuis Geyersvlijt. De groep bestaat uit zes personen van het Korps Politie Suriname (KPS), zeven van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en twee van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS).

Het onderzoek in deze zaak wordt gedaan door de afdeling Onderzoeks Personeelszaken (OPZ) van het KPS en wordt aangestuurd door het Openbaar Ministerie (OM). Daarbij zijn de slachtoffers ondervraagd en camerabeelden van het cellenhuis bekeken. De vermeende misdrijven zijn onder andere openlijke geweldpleging en zware mishandeling.

Gisteren oordeelde de Rechter-Commissaris dat van de vijftien verdachten, twee onrechtmatig in verzekering waren gesteld. Het Openbaar Ministerie is het oneens met deze beslissing en gaat hiertegen in beroep bij het Hof van Justitie.

De verdachten blijven in afwachting op de behandeling van de zaak in hoger beroep, aangehouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeHoger beroep om 2 vrijgesproken, mishandelende wapendragers