vrijdag 19 april 2024
27 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Hoger beroep om 2 vrijgesproken, mishandelende wapendragers

lees ook ...

Bende pleegt zware beroving met machinegeweren in Brownsweg

Woensdagmiddag heeft een bende opnieuw een gewelddadige beroving gepleegd in het gebied van "7 Passie" te Brownsweg, waarbij machinegeweren werden gebruikt. De bende opende het vuur op twee voertuigen...

Op 27 maart jongstleden werden Vijftien functionarissen aangehouden en in verzekering gesteld wegens mogelijke betrokkenheid bij ernstige mishandeling van arrestanten in het cellenhuis Geyersvlijt. De groep bestaat uit zes personen van het Korps Politie Suriname (KPS), zeven van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en twee van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS).

Het onderzoek in deze zaak wordt gedaan door de afdeling Onderzoeks Personeelszaken (OPZ) van het KPS en wordt aangestuurd door het Openbaar Ministerie (OM). Daarbij zijn de slachtoffers ondervraagd en camerabeelden van het cellenhuis bekeken. De vermeende misdrijven zijn onder andere openlijke geweldpleging en zware mishandeling.

Gisteren oordeelde de Rechter-Commissaris dat van de vijftien verdachten, twee onrechtmatig in verzekering waren gesteld. Het Openbaar Ministerie is het oneens met deze beslissing en gaat hiertegen in beroep bij het Hof van Justitie.

De verdachten blijven in afwachting op de behandeling van de zaak in hoger beroep, aangehouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeHoger beroep om 2 vrijgesproken, mishandelende wapendragers