zondag 28 mei 2023
25.5 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Hoger beroep om 2 vrijgesproken, mishandelende wapendragers

lees ook ...

Spraakgebrekkige zoon na mishandeling moeder en dreiging bra...

De 27-jarige U.K. werd onlangs aangehouden door de politie van het bureau Santodorp. De politie was opgeroepen na een melding van een verontrustende situatie waarbij een man zich misdroeg op een adres...

Op 27 maart jongstleden werden Vijftien functionarissen aangehouden en in verzekering gesteld wegens mogelijke betrokkenheid bij ernstige mishandeling van arrestanten in het cellenhuis Geyersvlijt. De groep bestaat uit zes personen van het Korps Politie Suriname (KPS), zeven van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en twee van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS).

Het onderzoek in deze zaak wordt gedaan door de afdeling Onderzoeks Personeelszaken (OPZ) van het KPS en wordt aangestuurd door het Openbaar Ministerie (OM). Daarbij zijn de slachtoffers ondervraagd en camerabeelden van het cellenhuis bekeken. De vermeende misdrijven zijn onder andere openlijke geweldpleging en zware mishandeling.

Gisteren oordeelde de Rechter-Commissaris dat van de vijftien verdachten, twee onrechtmatig in verzekering waren gesteld. Het Openbaar Ministerie is het oneens met deze beslissing en gaat hiertegen in beroep bij het Hof van Justitie.

De verdachten blijven in afwachting op de behandeling van de zaak in hoger beroep, aangehouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeHoger beroep om 2 vrijgesproken, mishandelende wapendragers