zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Grote woninginbraak opgehelderd: verdachten aangehouden na uitgebreid onderzoek

lees ook ...

Jeugdige brandstichters opgepakt in Geyersvlijt

Op dinsdag 26 september 2023 hebben buurtbewoners in het ressort Geyersvlijt zes jeugdige verdachten van brandstichting aangehouden. De verdachten, B.A (14), B.C (15), B.K (13), B.S (16), N.F (18) en ...

Op dinsdag 8 augustus 2023 zijn zeven personen, waaronder drie tienermeisjes, gearresteerd op een adres in het ressort Uitvlugt door medewerkers van de Recherche van Regio Paramaribo. Dit volgde op uitgebreid onderzoek na de diefstal uit de woning van benadeelde G.M. op zondag 30 juli 2023.

De benadeelde deed op die bewuste dag aangifte van diefstal bij de politie van ressort Uitvlugt. De gestolen items omvatten aanzienlijke geldbedragen in SRD, euro’s en Amerikaanse dollars, een jachtgeweer, waardevolle sieraden, alcoholische dranken en andere kostbare bezittingen. Het onderzoek werd vervolgens toevertrouwd aan de afdeling Recherche van Regio Paramaribo.

Via camerabeelden en getuigenverklaringen kwamen de verdachten in het vizier. Op 8 augustus 2023 werden ze bij een appartement in ressort Uitvlugt gearresteerd. Bij doorzoeking van de woning troffen de autoriteiten gestolen goederen aan die verband hielden met de woninginbraak. Het voertuig waarmee de verdachten zich verplaatsten, werd ook gevonden en samen met de overige gestolen items in beslag genomen door de politie.

De verdachten, waaronder vier die in verband worden gebracht met deze zaak, zijn in voorlopige hechtenis genomen na overleg met het Openbaar Ministerie. Onder de aangehouden verdachten bevonden zich echter ook drie tienermeisjes (R.E., K.S. en R.D.) die een liefdesrelatie hadden met medeverdachten. Na verhoor werden deze meisjes in aanwezigheid van hun ouders met een ernstige waarschuwing vrijgelaten.

Het onderzoek gaat door terwijl de politie blijft werken aan het ophelderen van mogelijke andere strafbare feiten waarbij de verdachten betrokken kunnen zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeGrote woninginbraak opgehelderd: verdachten aangehouden na uitgebreid onderzoek