zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Gouddelvers gearresteerd voor beroving werkgever van ruw goud

lees ook ...

Poging tot diefstal op O.S. Apoera: politie onderzoekt braak...

Op maandag 27 november 2023 heeft de politie van het bureau Apoera een onderzoek ingesteld na een melding van een poging tot diefstal middels braak op de O.S. Apoera. Bij aankomst constateerden de wet...

Leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) slaagden erin om de 27-jarige voortvluchtige verdachte A.S. aan te houden, acht maanden nadat hij op de vlucht sloeg. Zijn handlanger was eerder al gearresteerd en in hechtenis genomen.

Deze twee verdachten, beiden actief als gouddelvers, beroofden in februari 2023 hun werkgever van een hoeveelheid ruw goud. De benadeelde deed aangifte bij de politie en verklaarde dat hij bezig was het ruwe goud onder de gouddelvers te verdelen, toen A.S. en zijn medeplichtige het goud uit zijn handen rukten.

Na hun daad sloegen de twee verdachten op de vlucht. Een dag na de beroving bedreigde A.S. zijn slachtoffer met een vuistvuurwapen in het ressort Latour. Na intensief speurwerk van het RBTM werd de handlanger van A.S. kort na de beroving aangehouden. Op 13 oktober 2023 werd A.S., die nog voortvluchtig was, eveneens gearresteerd door het RBTM in het district Brokopondo.

Vervolgens werd hij overgedragen aan de Recherche van Regio Midden, die belast is met het onderzoek in deze zaak. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte A.S. door de politie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeGouddelvers gearresteerd voor beroving werkgever van ruw goud