woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Gouddelver aangehouden voor schieten op collega

lees ook ...

drugsverdachten opgepakt, handel in beslag genomen

De afdeling Narcoticabrigade heeft in de middag van donderdag 25 mei 2023 in twee afzonderlijke woning invallen, de twee verdachten R.T. (43) en de 26-jarige A.L., ter zake overtreding wet verdovende ...

De 38-jarige P.N. die op 22 februari op een collega schoot, is door medewerkers van een politie detachement te Stoelmanseiland aangehouden. De politie ontving die dag een melding van een schietincident. Toen de politie ter plaatse arriveerde, bleek het te gaan om de verdachte P.N., die met een jachtgeweer op een collega van hem had geschoten. De collega tevens het slachtoffer werd niet aangetroffen.

Onderzoek wees uit dat P.N. al geruime tijd ruzie had met een groepje mannen, met wie hij op dezelfde goudconcessie werkte, maar hun personalia bij hem onbekend is. Ondanks hij volgens zijn verklaring toestemming had om daar werkzaamheden te verrichten, mocht P.N. van de mannen niet in het gebied werken.

Op die bewuste dag liep het uit de hand, waardoor de mannen in een schermutseling raakten en P.N. een snijverwonding opliep aan zijn linkeroog. Op een gegeven moment kreeg hij de kans om naar het jachtgeweer te grijpen en schoot op één van de mannen uit de groep met wie hij had gevochten. Het slachtoffer liep een schotverwonding op in zijn dijbeen en is vermoedelijk voor medische hulp naar Frans-Guyana vertrokken.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is P.N. in verzekering gesteld. Het jachtgeweer die hij illegaal in zijn bezit had is hangende het onderzoek in beslag genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeGouddelver aangehouden voor schieten op collega