zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
5
(2)

Geldezels bezig in Suriname

lees ook ...

Politie Stolkertsijver onderschept drugs in cornflakesdozen

De politie van de controlepost te Stolkertsijver heeft op zaterdag 11 mei 2024 en zaterdag 18 mei 2024 succesvolle drugsinbeslagnames uitgevoerd. Tijdens een voertuigcontrole op 11 mei 2024 ontdekten ...

De 55-jarige Lucie B. werd op vrijdag 03 maart jongstleden door de afdeling Fraude van de politie aangehouden, op verdenking van deelneming aan een criminele organisatie en medeplichtigheid aan oplichting.

De afdeling voornoemd, heeft een aantal gevallen in onderzoek, waarbij een tiental personen via Facebook zijn opgelicht. Naar zeggen van de aangevers kregen zij via Facebook een bericht, waarbij er geschenken aan hen werden beloofd, maar dat zij de afhandeling- en douanekosten zelfs moesten betalen.

Na enige tijd ontvingen betrokkenen wederom een bericht dat het pakket was gearriveerd en dat zij de kosten op een bepaalde rekeningnummer moesten storten. Pas na de storting, kwamen de aangevers tot de ontdekking dat er nimmer sprake is geweest van een geschenk, maar dat ze gewoon zijn opgelicht. De criminelen hebben op deze manier een aantal personen voor grote geldbedragen in SRD benadeeld.

Tijdens het onderzoek kwam Lucie in beeld, waarbij er is gebleken dat een aantal slachtoffers geld op haar rekening hebben gestort, dat zij inmiddels heeft afgestaan aan derden. Zij werd opgespoord en op 3 maart 2023 aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte Lucie hangende het verdere onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Personen als Lucie staan internationaal bekend als geldezels of money mules. Zij laten hun bankrekening opzettelijk misbruiken voor criminele activiteiten door onder andere geld verkregen door misdrijf af te staan aan derden dan wel wit te wassen. Hun vergoeding bestaat meestal uit een deel van het gestorte geldbedrag. Verder is het gebleken dat veel mensen zich de laatste tijd voor deze daad lenen.

De politie vraagt aan de gemeenschap om deze criminele daad achterwege te laten, alsook niet in te gaan op allerlei aantrekkelijke aanbiedingen die via social media door onbekenden worden gedaan.

Benadeelden worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de afdeling Fraude voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht op het politie bureau Geyersvlijt en is te bereiken op de telefoonnummers 455830 / 451313.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeGeldezels bezig in Suriname