vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Geestesgestoorde man aangehouden voor brandstichting

lees ook ...

Hard drugs handelaars opgepakt en opgesloten

De verdachten Max B. 43, en Ibrahim S., 21 jaar, zijn op maandag 23 januari ter zake overtreding van de wet verdovende middelen en de wet Economische delicten, aangehouden door manschappen van de oper...

De politie van het bureau Nieuwe Haven heeft de 30-jarige J.D. aangehouden, kort nadat hij vermoedelijk zijn ouderlijke woning aan de Broodboomstraat in brand stak. De man heeft zich aangemeld. De politie kreeg op 17 februari omstreeks 07.30 uur een melding van diefstal middels geweldpleging op dit adres. Daar aangekomen bleek het glas van de voordeur van de woning aan diggelen te zijn geslagen.

Aan de hand van aangetroffen bloedsporen in en buiten de woning en de straatzijde die leidt naar de woning van de vermoedelijke verdachte, bestond het vermoeden bestond dat de dader een snijwond moet hebben opgelopen. De benadeelde wenste geen aangifte te doen, aangezien zij aangaf goed te zijn op de man.

Diezelfde avond kreeg de politie weer een melding dat een man tekeerging met huisgenoten aan de Broodboomstraat. Bij aankomst van de politie op het adres bleek het om dezelfde man te gaan die eerder op die dag het glaswerk van de voordeur kapot had geslagen. De verdachte J.D. werd met een verwonding aan zijn hand ter plaatse aangetroffen., waardoor de ambulance werd ingeschakeld.

Het ambulancepersoneel weigerde om uit te rijden, aangezien zij in de ochtenduren het adres reeds hadden aangedaan, waarbij J.D. met hen tekeer was gegaan. Hierdoor werd hij met het politievoertuig afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp voor medische hulp.

De politie van Nieuwe Haven kreeg op 18 februari omstreeks 01.30 uur wederom een melding van vernieling op hetzelfde adres. De politie die de locatie aandeed, trof de man niet thuis aan en nam de aangifte op van vernieling van een autoruit.

Na drie uren werd de politie in kennis gesteld dat de verdachte man ter plaatse was en werd toen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Kort daarna kreeg de politie een melding van een woningbrand aan de Broodboomstraat. Het betrof de ouderlijke woning van de aangehouden verdachte die in brand stond.

Een getuige vermoedt dat J.D. de brand moet hebben gesticht, omdat hij de verdachte kort voor zijn aanhouding door de politie het erf zag opgaan en na ongeveer vijf minuten de straat weer opliep. Nadat J.D. door de politie was afgevoerd, stond de woning na een half uur in brand.

Het huis dat aangesloten was op het elektriciteitsnet is volledig afgebrand en was niet tegen brand verzekerd. De verdachte J.D. is na afstemming met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeGeestesgestoorde man aangehouden voor brandstichting