zondag 1 oktober 2023
34.4 C
Paramaribo
22.8 C
Amsterdam
0
(0)

Febo die valse naam doorgaf, aangehouden voor oplichting en verduistering

lees ook ...

Jeugdige brandstichters opgepakt in Geyersvlijt

Op dinsdag 26 september 2023 hebben buurtbewoners in het ressort Geyersvlijt zes jeugdige verdachten van brandstichting aangehouden. De verdachten, B.A (14), B.C (15), B.K (13), B.S (16), N.F (18) en ...

De 29-jarige Fabian E. alias Febo is door de politie van Flora aangehouden. Deze verdachte gaf ook aan dat hij op een adres in het district Para waarvan hij het huisnummer niet kende, woonachtig was. Uit nader onderzoek is gebleken, dat hij een andere naam heeft en aan de Charlesburgweg verblijft.

Tegen deze verdachte heeft de benadeelde Sayonara M. (30) aangifte van oplichting en verduistering gedaan. De aangeefster verklaarde aan de politie dat ze in de maand januari 2022 haar halsketting van 18 karaat , met een gewicht van 15 gram ter waarde van een groot geldbedrag in SRD aan Fabian heeft afgestaan. Zoals afgesproken zou de jongeman de gouden halsketting met nog 5 gram zwaarder maken.

Achteraf constateerde de aangeefster dat Fabian voor haar had gelogen. Hij verpandde de halsketting eerst bij een bekend pandhuis. Toen hij de schuld niet kon aflossen, benaderde hij zijn vriend Virano A. (21) om de halsketting van het pandhuis te halen.

Aangezien Fabian het geld niet had om zijn vriend te betalen, werd de halsketting van geel metaal bij Virano als onder pand gezet. Deze jongeman verpandde op zijn beurt de halsketting bij ene Mikka. Aan de opsporing en aanhouding van Mikka wordt gewerkt. De halsketting is nog niet terecht.

Hangende het onderzoek is de verdachte Fabian na overleg met het Openbaar Ministerie ingesloten, terwijl zijn vriend Virano als heler is heengezonden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeFebo die valse naam doorgaf, aangehouden voor oplichting en verduistering