maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Facebook-post 13-jarige leerling met Glock-pistool leidt tot sluiting school

lees ook ...

Politie neemt 2 kg ruw goud in beslag bij arrestatie van vie...

De 33-jarige E.L., S.J. (30), E.M. (23) en C.F. (33) zijn op woensdag 19 juni 2024 door een gemengd team van Regio Midden aangehouden tijdens controlewerkzaamheden bij de controlepost te Redi Doti. He...

Ishaan S. is door de politie van Jeugdzaken aangehouden voor bedreiging. De 13-jarige verdachte werd ervan verdacht op 24 oktober een post op Facebook te hebben geplaatst, waarbij vermoedelijk een zwarte Glock pistool met een geluidsdemper met de volgende tekst: “Ik ga morgen quiete Kid worden ifyk what i mean,” viraal ging op social media.

De schoolleiding heeft aan de hand van de Facebook-post geen kans genomen, maar besloten om haar deuren op 25 oktober gesloten te houden om erger te voorkomen. De politie werd direct van dit voorval in kennis gesteld, waarna politieambtenaren van de afdeling Jeugdzaken de school aandeden voor het instellen van een onderzoek.

De pleegmoeder van de verdachte werd aangehoord en gaf de politie te kennen dat het om een zwarte speelgoed pistool gaat, dat die zij voor de jongen in een Chinese winkel heeft gekocht voor een Halloween party die op zondag 30 oktober door een Community in gesloten kring zal worden gehouden.

Een arbeider die de post op social media had gezien, stelde haar daarvan op de hoogte en adviseerde de vrouw om de post van Ishaan te volgen. Naar zeggen van de pleegmoeder zoekt de 13-jarige jongen gewoon aandacht.

Het zwarte speelgoed pistool is in beslag genomen. Ishaan die opgebracht was voor verhoor is na afstemming met het Openbaar Ministerie na een ernstige waarschuwing heengezonden. De scholier zal verder worden begeleid om dit traumatisch voorval het hoofd te kunnen bieden.

De politie doet niet alleen op jeugdigen een beroep, maar op de totale samenleving dit soort zwaarwichtige gedragingen achterwege te laten. U verstoort daarbij niet alleen de openbare orde en rust, maar schaadt daarbij ook jouw psychische gemoedstoestand en die van anderen. Elke ernstige bedreiging wordt serieus genomen en levert een strafbare feit op, meldt de politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeFacebook-post 13-jarige leerling met Glock-pistool leidt tot sluiting school