woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
5
(1)

Ex-vriend voor vernieling, mishandeling, diefstal en bedreiging ingesloten

lees ook ...

Vrouw die auto wilde kopen opgelicht door neppolitieman

Een 32-jarige vrouw is door de 33-jarige Jonathan K. opgelicht. De vrouw leerde Jonathan via social media kennen. Hij zei dat hij politieambtenaar en ook ondernemer was en dat hij kon bewerkstelligen ...

De 45-jarige J.P. is op 21 februari door een alerte politieman gesignaleerd en met assistentie van de politie van het bureau Latour aan de Faiselweg aangehouden. De man wordt ervan verdacht twee ex-vrouwen van hem op hun afzonderlijke woonadressen in het ressort Latour te hebben mishandeld. Het eerste slachtoffer deed op 21 januari en maandag 8 februari aangifte van vernieling, mishandeling, diefstal en bedreiging tegen J.P., terwijl de andere vrouw aangifte van mishandeling tegen hem deed op 17 februari.

Volgens verklaring van het eerste slachtoffer, de 33-jarige S.J., drong haar ex-partner op 21 januari haar woning binnen door enkele shutters te vernielen. Hij wilde de liefde met haar bedrijven. De vrouw weigerde, waardoor haar ex-man boos werd en haar slagen toebracht op het lichaam. Hierna verliet de man het huis met medeneming van SRD 200 en haar mobiele telefoontoestel. De verdachte deed op 8 februari wederom haar woning aan en bedreigde haar met de dood, waarna hij vertrok.

De tweede aangeefster gaf de politie te kennen dat zij vanwege het gedrag van de man een eind bracht aan die relatie. Hij zag kans op 17 februari haar woonadres aan te doen en haar te mishandelen, terwijl zij buiten haar woning was met anderen. Zonder enige reden viel hij haar van achteraan aan en met de platte kant van een scherpvoorwerp bracht haar ex-man haar slagen toe op het lichaam. Door tussenkomst van de andere aanwezigen kon erger worden voorkomen.

De geweldenaar werd meermalen opgespoord, maar wist uit handen van de politie te blijven. Bij zijn aanhouding op 21 februari aan de Faiselweg bevond de verdachte J.P. zich tussen vrienden, die tekeergingen met de politie, omdat zij niet wilden dat J.S. werd overgebracht naar het politiebureau.

Om de menigte uit elkaar te krijgen, was een politieman genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Hierna werd de verdachte in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Het scherp voorwerp, waarmee de verdachte zijn ex-partner H.S. had mishandeld, werd in het voertuig van J.S. aangetroffen en in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeEx-vriend voor vernieling, mishandeling, diefstal en bedreiging ingesloten