woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
0
(0)

Duo aangehouden voor jagen op beschermde vogels

lees ook ...

Habituele drinker en geweldenaar in Suriname aangehouden

De 23-jarige habituele drinker Berto J. is op 15 april door de politie van het bureau Nieuw Nickerie op zijn woonadres aangehouden voor mishandeling. Zijn vrouw deed op 7 april aangifte van mishandel...

De 43-jarige H.S. en D.P. (62) zijn door leden van de dienst ‘s Lands Bosbeheer en Bostoezicht (LBB) op 1 april voor overtreding van de Jachtwet in het Bigipan gebied aangehouden. Het tweetal voer in een boot over het Jaimarkanaal en gooiden bij het benaderen van het vaartuig van de LBB’ers een zak in het water.

De jachtopzieners gingen op onderzoek uit en bij controle werden twee gevelde rode ibissen in de zak gevonden. Op hen werden eveneens aangetroffen en in beslag genomen twee jachtgeweren, 103 hagelpatronen, de houten boot en een buitenboordmotor.
Samen met de beschermde vogels en de andere in beslag genomen zaken werden de twee verdachten overgedragen aan de politie van het bureau Paradise.

Beide mannen hebben ontkend de vogels dood te hebben geschoten en dat de zak niet aan hun toebehoort. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden zij in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na een fikse boete te hebben betaald, zijn H.S. en D.P. heengezonden, waarna de boot en de buitenboordmotor werden afgestaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeDuo aangehouden voor jagen op beschermde vogels