zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Duo aangehouden voor jagen op beschermde vogels

lees ook ...

Vrouw die huwelijksaanzoek weigert wordt mishandeld

De recherche van Regio Paramaribo heeft de 39-jarige verdachte Shaik, R. aangehouden voor mishandeling, bedreiging en verduistering. Op 20 januari heeft de aangeefster aangifte gedaan van deze gepleeg...

De 43-jarige H.S. en D.P. (62) zijn door leden van de dienst ‘s Lands Bosbeheer en Bostoezicht (LBB) op 1 april voor overtreding van de Jachtwet in het Bigipan gebied aangehouden. Het tweetal voer in een boot over het Jaimarkanaal en gooiden bij het benaderen van het vaartuig van de LBB’ers een zak in het water.

De jachtopzieners gingen op onderzoek uit en bij controle werden twee gevelde rode ibissen in de zak gevonden. Op hen werden eveneens aangetroffen en in beslag genomen twee jachtgeweren, 103 hagelpatronen, de houten boot en een buitenboordmotor.
Samen met de beschermde vogels en de andere in beslag genomen zaken werden de twee verdachten overgedragen aan de politie van het bureau Paradise.

Beide mannen hebben ontkend de vogels dood te hebben geschoten en dat de zak niet aan hun toebehoort. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden zij in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na een fikse boete te hebben betaald, zijn H.S. en D.P. heengezonden, waarna de boot en de buitenboordmotor werden afgestaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeDuo aangehouden voor jagen op beschermde vogels