maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Drie politieagenten opgepakt op verdenking van afpersing en misbruik van functie

lees ook ...

Politie neemt 2 kg ruw goud in beslag bij arrestatie van vie...

De 33-jarige E.L., S.J. (30), E.M. (23) en C.F. (33) zijn op woensdag 19 juni 2024 door een gemengd team van Regio Midden aangehouden tijdens controlewerkzaamheden bij de controlepost te Redi Doti. He...

De afdeling Onderzoek Politionele Zaken (OPZ) heeft drie politieambtenaren, A.O., S.S., en A.B., in verzekering gesteld op verdenking van afpersing, knevelarij, ambtsdwang en misbruik van functie. Deze drastische stap volgt op een lopend onderzoek waarin ernstige beschuldigingen aan het licht zijn gekomen.

Volgens voorlopige bevindingen van de politie werd een groot geldbedrag in Amerikaanse dollars geëist van een benadeelde door twee van de verdachten. Deze eis werd gepresenteerd met de belofte dat het geld aan het slachtoffer zou worden gegeven om de zaak in te trekken. Uiteindelijk ontving het slachtoffer echter slechts een klein bedrag in Surinaamse dollars, wat leidde tot verdere vragen en onderzoek.

De zaak kwam aan het licht toen één van de verdachten, die in een andere zaak was ingesloten, door het Openbaar Ministerie (OM) werd vrijgelaten onder de voorwaarde dat het geëiste bedrag in Amerikaanse dollars eerst betaald moest worden. Deze ongewone voorwaarde en de omstandigheden eromheen brachten de beschuldigingen van afpersing aan het licht.

In overleg met het OM zijn de drie betrokken politieambtenaren hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Het OPZ zet het onderzoek voort om de volledige omvang van de misstanden en betrokkenheid van de verdachten in deze zaak te achterhalen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeDrie politieagenten opgepakt op verdenking van afpersing en misbruik van functie