zaterdag 25 mei 2024
32 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
3
(1)

Drie mannen aangehouden voor stelen garnalen

lees ook ...

Zeven aanhoudingen in moordzaak Tweekinderenweg

Na verkregen en uitgewerkte informatie hebben medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten (KD) en het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) de twee voortvluchtige verdachten J.B. en A.D. gearresteerd bi...

Regilio D. (28), Samuel D. (29) en de 31-jarige Rience P. zijn op woensdag door de politie van het bureau Livorno opgespoord en aangehouden. Dit drietal wordt ervan verdacht op 6 en 9 september een inbraak te hebben gepleegd bij een visbedrijf aan de Stiviweg en zakken met garnalen met een hoge economische waarde te hebben weggenomen. De benadeelde heeft op beide dagen aangifte van deze inbraken tegen onbekenden gedaan bij de politie van voormeld bureau.

Na de aangifte stelde zowel de leiding van het bedrijf als de politie een onderzoek in. Op camerabeelden is de bewaker Regilio, die op beide dagen vrij van dienst was positief herkend als te zijn de verdachte. Regilio die op het terrein van het visbedrijf woonachtig is, werd direct aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na flink aan de tand te zijn gevoeld, bekende Regilio het strafbare feit met een arbeider die werkzaamheden verricht op de boten die aanmeren op het steiger te hebben gepleegd. Op zijn aanwijzing werd de arbeider Samuel op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Ook deze verdachte gaf toe samen met de bewaker de inbraak te hebben gepleegd en door tussenkomst van een taxichauffeur is de buit aan derden verkocht.

De taxichauffeur Rience werd vervolgens opgespoord en op zijn woonadres aangehouden. Zijn auto is in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing van de helers wordt gewerkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeDrie mannen aangehouden voor stelen garnalen