dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Dienstwapen artiest terecht; vijf personen aangehouden

lees ook ...

Procureur-generaal vraagt opsporing van Braziliaanse drugsve...

De procureur-generaal bij het Hof van Justitie in Suriname heeft opdracht gegeven tot de opsporing en aanhouding van Renan de Oliveira Pacheco, geboren op 31 december 1987 in Brazilië. Pacheco wordt v...

Het dienstwapen van de artiest Emanuel P. is terecht. Hij had op 5 februari aangifte gedaan van diefstal middels braak op het politiebureau De Nieuwe Grond. Leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) hebben Meerjon A. alias “Poese” (35), Orveo P. alias “Bonjo” (29), Clarence V. alias “Kele” (33) en de vriendin van Orveo ene I.V. alias “Barbie”, na bekomen informatie opgespoord en aangehouden. Hierna werden deze vier verdachten overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Op het moment van de inbraak was Emanuel P. in diepe rust. Hij werd op een bepaald moment wakker en zag twee indringers in zijn woning. De twee mannen zagen kans het dievenijzer van een raam van zijn woning door te snijden en zich via het raam toegang te verschaffen tot de woning. Hierbij ging het tweetal ervandoor met een groot geldbedrag, twee horloges en zijn dienst vuistvuurwapen, waarna de verdachten na hun daad via de voordeur de woning verlieten.

De politie stelde een onderzoek in, waarbij vier verdachten in beeld kwamen. Dit viertal werd op 16 februari door het RBTM gesignaleerd en aangehouden. Op de verdachte Meerjon werd het dienstwapen van de aangever aangetroffen en in beslag genomen. Zowel Meerjon als Orveo en Clarence hebben toegegeven het strafbare feit te hebben gepleegd.

De 32-jarige heler tevens vijfde verdachte Kamlesh K. kwam in de morgen van vrijdag 18 februari in beeld. Hij werd eveneens door het RBTM in samenwerking met leden van de Recherche van Regio Midden op een adres te Wanica opgespoord en aangehouden. In eerste instantie ontkende Kamlesh betrokken te zijn bij de diefstal. Bij een huiszoeking troffen de wetsdienaren één van de horloges van de benadeelde en een illegaal vuistvuurwapen aan. Deze werden ook in beslag genomen, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau.

De vier mannen zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de vriendin van Orveo na te zijn voorgeleid en verhoord is heengezonden. Het is niet uitgesloten dat er nog meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeDienstwapen artiest terecht; vijf personen aangehouden