vrijdag 19 april 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(2)

Dienst vuurwapen politieman gestolen te Wakapasi

lees ook ...

Politie arresteert verdachte na inbraakmelding via mobiele c...

Op dinsdag 16 april 2024 werd de 43-jarige S.P., beter bekend als "Gaang Womi", door de politie van het bureau Santo Dorp aangehouden. De wetsdienaren ontvingen een telefoontje van een bewoner die zic...

Een politieambtenaar deed op zondag 28 mei 2023 aangifte op het politiebureau Centrum van diefstal van zijn dienst vuistvuurwapen op de Wakapasi waar hij zich met zijn nichtje voor vertier te Wakapasi bevond.

Op een bepaald moment liepen ze naar zijn voertuig die geparkeerd stond aan de Van Roseveltkade en namen plaats in de auto. Bij die gelegenheid werd zijn nichtje door een onbekend manspersoon benaderd die haar aan de praat hield.

Nadat de onbekende man was vertrokken, sloot hij zijn voertuig af en vermoedelijk door de alcohol die hij en zijn nicht hadden gedronken, vielen zij in slaap. Na enige tijd schrok hij wakker en ontdekte dat zijn zwarte tas inhoudende zijn dienstvuistvuurwapen was weggenomen en dat het achterportier openstond. Hij deed direct aangifte, waarna de zaak voor verder onderzoek werd overgedragen aan de afdeling Recherche van Regio Paramaribo.

Na uitgewerkte informatie is naar voren gekomen dat op die dag de politieambtenaar geruime tijd werd achtervolgd. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe Z.V., 23 jaar en A.T., 32 het strafbare feit pleegden. De verdachten werden opgespoord op 05 juni en respectievelijk in het ressort Kwatta en Uitvlugt aangehouden. Het dienstvuistvuurwapen werd teruggevonden in de woning van de verdachte Z.V.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeDienst vuurwapen politieman gestolen te Wakapasi