zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(1)

De politie is op straat

lees ook ...

Verdachten betrapt op illegale geldwissel en drugshandel

De politie heeft tijdens een gezamenlijke operatie in het kader van 'Operatie Zero Tolerance' drie verdachten aangehouden in Winti Wai, ressort Latour. De verdachten, K.M. (44), S.G. (38), en J.M. (28...

Een gemengd team bestaande uit verschillende eenheden van de politie, de Militaire Politie en leden van het Beveiliging en Bijstands Dienst (BBS) heeft in het weekend van vrijdag 23 en zaterdag 24 september verschillende acties uitgevoerd te Paramaribo en in het district Wanica.

Daarbij werden op vrijdag 23 september zeven processen-verbaal uitgeschreven op naam van verkeersovertreders wiens zaken niet in orde waren. Echter werd er een voertuig in beslag genomen uit handen van een verdachte die werd aangehouden ter zake schaking en onttrekking van een 15-jarig meisje aan het ouderlijk gezag. De politie van Jeugdzaken was bij de aanhouding van deze verdachte ook ter plaatse.

Gelet op het feit dat er op zaterdag 24 september sprake was van verschillende publieke vermakelijkheden, werd de surveillance controle op deze dag extra verscherpt. Het gemengd team reageerde ook op een melding van rivaliserende bendes bestaande uit jongeren die elkaar te lijf gingen bij de Hermitage Mall. De wetsdienaren deden de locatie aan voor onderzoek en troffen inderdaad twee groepen jongeren aan, van wie enkele gewapend waren met scherpe voorwerpen.

Bij het zien van de politie kozen zij het hazenpad. Daarbij werden zes scherpe voorwerpen die zij hadden weg gegooid in beslag genomen. Verder werden honderden aanwezige jongeren met behulp van de Mobiele Eenheid (ME) en de politie van Uitvlugt van de plek verwijderd.

De controle werd vervolgens voortgezet bij het NIS, het AK stadion en Paramaribo Noord/Plutostraat. Hierna werd de Hofstraat aangedaan, alwaar een ondernemer een street party had georganiseerd. Er werden op die locatie verschillende overtreders aangesproken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeDe politie is op straat