vrijdag 2 juni 2023
28 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
5
(1)

Buurtbewoner betrapt elektriciteitskabel dief op heterdaad

lees ook ...

Interieurverzorgster voor oplichting en valsheid in geschrif...

De 33-jarige interieurverzorgster G.D., die werkzaam was bij het Korps Politie Suriname, is door de politie van het bureau aangehouden. Haar leidinggevenden ontdekten dat G.D., die in februari 2023 in...

De politie van het bureau Jarikaba heeft in de late avond van woensdag 19 april 2023 de bekende elektriciteitskabel dief G.G. op een adres aan de Mr. P. Chandie Shawweg aangehouden. Deze verdachte werd kort voor zijn aanhouding op heterdaad betrapt door een alerte buurtbewoner met een hoeveelheid elektriciteitskabel, een witte zak met kabels; een scherp voorwerp, gereedschappen en een rode tas met persoonlijke spullen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren.

Bij het zien van de buutbewoner, gooide hij de goederen op de langs de weg lopende berm weg en hield zich schuil in de goot langs de weg. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren van voormeld bureau de verdachte G.G. in de goot, niet ver van de weg gegooide goederen aan.

Hij werd direct in de boeien geslagen en heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal. Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat G.G. diezelfde avond op twee woonadressen aan de Mr. P. Chandie Shawweg de elektriciteitskabels heeft weggenomen. De ene benadeelde heeft zijn weggenomen kabels positief herkend, terwijl op het ander adres niemand werd aangetroffen, aangezien het om een onbewoond huis bleek te gaan.

Tijdens het verder onderzoek is ook naar voren gekomen dat vanaf de periode van september 2022 tot en met de 2e week van april 2023 zestien (16) benadeelden aangifte bij de politie van Jarikaba hebben gedaan tegen onbekenden die EBS elektriciteitskabels van hun woning hebben weggenomen. Deze verdachte (n) in die genoemde zaken hebben dezelfde werkwijze gehanteerd als die van de verdachte G.G. Het vermoeden bestaat dat hij meer van deze diefstallen moet weten.

Hangende het verder onderzoek is de verdachte G.G. na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeBuurtbewoner betrapt elektriciteitskabel dief op heterdaad