zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Buitenlandse rovers gepakt door de politie

lees ook ...

Ondernemer gearresteerd na vondst vuurwapen bij roadblock in...

Tijdens een roadblock aan de Kwattaweg op maandag 15 april 2024, in het kader van "Operatie Zero Tolerance", hebben politiemedewerkers van de Surveillance Unit Duisburglaan (SUD) in samenwerking met l...

De drie verdachten Estrella H., 24 jaar, Derwin C.,28 en Manuel A.,18 jaar, allen vreemdelingen, zijn op 30 november door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo  opgespoord en aangehouden voor het plegen van een gewapende beroving. 

Dit drietal wordt ervan verdacht op dinsdag 22 november een gewapende beroving te hebben gepleegd in een woning aan de Copernicusstraat in het ressort Geyersvlijt. Onder bedreiging van een vuistvuurwapen is het slachtoffer R.D. door twee hunner mishandeld en beroofd van een zwarte tas inhoudende een ketting en een bracelet van geel metaal, een horloge, een groot geldbedrag in Euro’s.

R.D. heeft tijdens de beroving een barst verwonding op het behaard hoofd opgelopen. Na de daad lieten de daders hem gekneveld achter en gingen er vandoor met het zwart gelakte voertuig van het slachtoffer. Het gelukte R.D. zich op een bepaald moment uit zijn situatie te bevrijden, waarna hij vervolgens aangifte deed bij de politie van het bureau Geyersvlijt.

De wetsdienaren stelden direct een onderzoek in en de auto van R.D. werd kort na de aangifte, onbeheerd in een zijstraat van de Ringweg aangetroffen. Na uitgewerkte informatie van de verschillende diensten kwam de autobestuurder die de daders na het plegen van het feit in voornoemde zijstraat had opgehaald, in beeld. Hij werd opgespoord en op 30 november in de kraag gevat.

Op zijn aanwijzing zijn de twee andere verdachten die het strafbare feit hebben gepleegd in de appartementen waar ze verbleven aangehouden. Op het tweetal werd een deel van de buit teruggevonden. Verder stuitte de wetsdienaren bij een ingesteld onderzoek in de appartementen op een vuistvuurwapen en een five shooter jachtgeweer die hangende het onderzoek in beslag werden genomen.

Het verder onderzoek wordt verricht door de Recherche van regio Paramaribo.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeBuitenlandse rovers gepakt door de politie