zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
5
(3)

Bonuvrouw in Suriname geeft bakru’s schuld van stelen sieraden

lees ook ...

Verdachten betrapt op illegale geldwissel en drugshandel

De politie heeft tijdens een gezamenlijke operatie in het kader van 'Operatie Zero Tolerance' drie verdachten aangehouden in Winti Wai, ressort Latour. De verdachten, K.M. (44), S.G. (38), en J.M. (28...

Carolyn K. die door de politie van het bureau Livorno was opgeroepen om zich aan te melden is direct voor diefstal en oplichting aangehouden. Een koppel dat door deze 38-jarige vrouw is benadeeld deed aangifte tegen deze vrouw die zich voordeed als alternatieve geneesheer.

Uit het voorlopige politieonderzoek kwam naar voren dat de man ziek was en kort terug uit een ziekeninrichting was ontslagen. Aangezien de man niet volledig was hersteld, zocht hij een andere manier voor zijn genezing en kwam zo in contact met Carolyn. De alternatieve geneesheer begaf zich vervolgens naar de woning van het koppel op een adres in het district Wanica.

Bij aankomst hield Carolyn de zieke man voor dat zij bezig zou zijn met haar rituele praktijken en dat hij zijn gouden sieraden aan haar moest afstaan. De man overhandigde de sieraden die in een etui waren verborgen aan de vrouw. Terwijl de geneesvrouw bezig was in de woonkamer, bevond het koppel zich buiten. Toen zij klaar was met haar rituelen, gaf zij de etui met de sieraden aan de man en hield hem voor dat hij de etui pas de volgende dag mocht openmaken.

De zieke man ontdekte bij het openmaken van de etui dat een aantal sieraden ter waarde van een groot geldbedrag in Surinaamse Dollar was weggenomen. De beetgenomen man maakte gelijk contact met de geneesvrouw, waarna zij de woning van het koppel aandeed. Zij startte direct met haar rituele praktijken en beweerde dat ‘bakru‘s’ de sieraden hebben weggenomen. De benadeelde gaf Carolyn de ruimte om de sieraden terug te bezorgen. Toen dit niet het gewenste resultaat opleverde, besloot hij aangifte te doen.

Carolyn ontkent het strafbare feit te hebben gepleegd. Zij is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie vermoedt dat deze geneesvrouw meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. Die worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie van Livorno voor het doen van aangifte.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeBonuvrouw in Suriname geeft bakru's schuld van stelen sieraden