woensdag 24 april 2024
28 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(1)

Bewaker ministerie aangehouden voor diefstal

lees ook ...

Schoten gelost bij gewapende overval in district Wanica

In de vroege ochtenduren van zondag, rond 02.30 uur, vond een gewapende overval plaats aan de Anand Nagarweg in het district Wanica. De daders braken een raam open om toegang te krijgen tot de woning....

De 30-jarige bekende van de politie Donavan W., die bewaker was bij een ministerie werd op 6 februari aangehouden door de Recherche van Regio Paramaribo voor medeplichtigheid aan diefstal middels braak op 14 januari. Een medewerker van het ministerie deed op 16 januari aangifte van deze inbraak bij de politie, waarbij er zijn weggenomen twee hydrofoors van het merk Panasonic, een hydrofoor van het merk Meyer, een hoge drukspuit, vier bankschroeven, een onbekend geldbedrag in SRD en waarde bonnen van Combé markt.

Uit het politioneel onderzoek is gebleken dat de bewaker op 14 januari een voertuig met twee manspersonen heeft toegelaten tot het terrein, waarna de twee inzittenden hebben ingebroken in het gebouw. Na ongeveer een uur verliet het voertuig de plek en ook de bewaker verliet hierna zijn post en keerde na ongeveer een uur terug op zijn werk.

Daarnaast verliet de bewaker die dienst had tot 15.00 uur, reeds om 13.00 uur zijn werkplek. Het vermoeden bestaat dat Donavan opzettelijk informatie heeft verstrekt aan anderen en hen de gelegenheid heeft geboden om de diefstal te plegen.

Aan de hand van feiten en omstandigheden is de bewaker als verdachte aangemerkt en op 6 februari in het ressort Centrum in de kraag gevat. Aan de aanhouding van de twee mannen die in het voertuig zaten, wordt gewerkt. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte Donavan door de politie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeBewaker ministerie aangehouden voor diefstal