maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
5
(1)

Berover oude vrouw, opgesloten

lees ook ...

BID team houdt drie drugssmokkelaars aan op Pengelluchthaven...

Het Bestrijding Internationale Drug (BID) team heeft op de Internationale J.A. Pengelluchthaven drie passagiers die op het punt stonden naar het buitenland te vertrekken, aangehouden. De gearresteerde...

De Algemene Surveillance Dienst (ASD) heeft op vrijdag 09 december de 50-jarige verdachte Chetrana N. bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) aangehouden. Hierna is de verdachte ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Centrum.

Chetrana wordt ervan verdacht op listige wijze een bejaarde vrouw op donderdag 08 december van haar halsketting en vingerring van geel metaal, een groot geldbedrag in SRD en een mobiele telefoon te hebben beroofd. De 71-jarige benadeelde mevrouw D.K. deed van dit strafbare feit diezelfde dag aangifte bij de politie van het ressort Centrum.

Naar zeggen van de aangeefster was zij op 08 december door haar dochter afgezet bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), daar zij op de poli haar hechtingen van een operatie moest verwijderen. Toen de bejaarde vrouw het gebouw van het AZP binnenliep werd zij plotseling benaderd door een manspersoon van hindoestaanse komaf die aangaf haar te zullen begeleiden.

Bij de arts gaf de man aan dat de aangeefster zijn oma is. Na de behandeling bij de arts liep de bejaarde vrouw naar buiten en zag tot haar verbazing de man buiten met haar tas zitten. Ze vroeg hem naar haar tas en zag dat alles nog in haar tas was. Hij begeleidde de aangeefster vervolgens naar buiten en toen de vrouw hem aangaf dat ze door haar dochter zou worden opgehaald, duwde hij de vrouw in een lijnbus.

De bejaarde vrouw moest helemaal achterin in de bus plaatsnemen, alwaar de man haar sieraden van haar lichaam weghaalde. Op een bepaald moment stapte Chetrana met de vrouw nabij een stoplicht in het stadscentrum uit de bus en bracht haar naar het Issa Sivaplein alwaar hij de bejaarde beroofde van haar overige spullen.

De benadeelde begaf zich op 09 december wederom naar het AZP en herkende de manspersoon die haar had beroofd positief. Zij riep om hulp en de bewaking van het AZP die daarop reageerde, hield de verdachte staande. Politieambtenaren van de ASD die toevallig ter plekke waren, sloegen Chetrana in de boeien. De buitgemaakte zaken zijn niet op hem aangetroffen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeBerover oude vrouw, opgesloten