woensdag 31 mei 2023
26.8 C
Paramaribo
20.4 C
Amsterdam
4
(1)

Bende steelt 200 pinpassen van geldschieter

lees ook ...

Zwerver overlijdt na steekpartij; verdachte aangehouden

De politie van het bureau Centrum ontving een melding van een steekincident op die locatie. Bij aankomst troffen de agenten het levenloze slachtoffer aan, wiens identiteit nog onbekend is. De 39-jarig...

Zes verdachten tussen de 21 en 38 jaar zijn in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 april 2023 door de politie aangehouden voor diefstal van pinpassen en geld. De aanhouding geschiedde, nadat een geldschieter op zondag 23 april aangifte deed op het politiebureau Uitvlugt, van diefstal uit zijn voertuig die geparkeerd stond op het terrein van de Hermitage Mall.

Er werd een tas met ongeveer 200 pinpassen van klanten en andere persoonlijke spullen door de dieven buitgemaakt. De inbrekers hebben daarna met de pinpassen bij verschillende ATM machines grote geldbedragen gepind van de klanten.

Door goed speurwerk van de politie werden twee verdachten op donderdag 27 april 2023 tijdens het pinnen op heterdaad betrapt bij een pinautomaat aan de Gemenelandsweg. Er werden 15 pinpassen en een groot geldbedrag in SRD dat zij al hadden gepind bij hun aangetroffen en inbeslaggenomen.

Op hun aanwijzing werden drie andere verdachten aangehouden door de politie en werd een andere verdachte naderhand in het ressort Flora aangehouden. Op één verdachte zijn er in totaal 127 pinpassen en de persoonlijke spullen van de aangever aangetroffen en in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn vier verdachten door de politie in verzekering gesteld, terwijl de twee andere verdachten werden heengezonden.

Tegen de verdachten zijn vier aangiften hieromtrent gedaan. Het vermoeden bestaat dat meerdere personen slachtoffers zijn geweest van diefstal of auto-inbraak in de omgeving van de Hermitage Mall. De mensen die slachtoffer zijn van pinpas diefstal en of fraude kunnen zich alsnog te melden bij de Recherche Paramaribo op het politiebureau Geyersvlijt, te bereiken op het telefoonnummer 451163.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeBende steelt 200 pinpassen van geldschieter