zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Autobestuurder die inreed op politieman achter slot en grendel gezet

lees ook ...

Dieven op heterdaad betrapt op Lelydorp

De politie van het bureau Lelydorp heeft in de middag van zaterdag 25 maart 2023 in samenwerking met medewerkers van Surveillance Regio Midden (SRM) de verdachte G.M. aangehouden, na een dievenmelding...

De 48-jarige Stanley S. heeft het de stootgroep van het Korps Politie Suriname tijdens de operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP), niet gemakkelijk gemaakt. De wetsdienaren waren bezig met een algehele wegcontrole aan de Wilhelminastraat ter hoogte van de Atlasstraat. 

Stanley heeft volgens het politioneel onderzoek het stopteken van de politie genegeerd en reed met verhoogde snelheid in op een politieagent, die zichzelf op tijd in veiligheid kon brengen. De andere politieambtenaren zetten direct een achtervolging in, maar de verdachte gaf geen gehoor aan de bevelen van de politie om het voertuig tot stoppen te brengen.

De wetsdienaren slaagden erin om Stanley ter hoogte van een pompstation aan de Wilhelminastraat staande te houden. Ook toen negeerde hij de bevelen van de politie om uit het voertuig te stappen en verzette zich hevig. Het lukte de wetsdienaren de verdachte uiteindelijk in de boeien te slaan.

Bij een veiligheidsfouillering op zijn kleding werd er een vuistvuurwapen met 1 scherpe patroon aangetroffen. In een tas die hij bij zich droeg, werden geldbedragen in US-dollar en SRD gevonden. Zowel het vuistvuurwapen als de geldbedragen zijn in beslag genomen. Hierna is de verdachte overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt.

Stanley is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeAutobestuurder die inreed op politieman achter slot en grendel gezet